ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ricciardo – Καταστρέψαμε ο ένας τον άλλον

Ο Sergio Perez λέει πως ο ανταγωνιστής του Daniel Ricciardo ήταν “πολύ ασεβής” που προσπάθησε να τον προσπεράσει κατά την πορεία τους στον τελευταίο γρήγορο γύρο στο πρώτο στάδιο των κατατακτήριων δοκιμών στο γκραν πρι Ουγγαρίας

Ricciardo και Perez μπλέχτηκαν σε ένα τρενάκι από μονοθέσια στην τελευταία στροφή στον τελευταίο γύρο τους στο Q1 πριν ο οδηγός της Renault προσπαθήσει να προσπεράσει από την εξωτερική γραμμή.

Ο Perez ανταποκρίθηκε κόβοντας του τον δρόμο από την εσωτερική προς την κάθοδο τους για την γραμμή εκκίνησης τερματισμού. Αλλά και οι δυο είχαν εκθέσει τους γύρους τους και δεν κατάφεραν να ανέβουν πιο ψηλά από τους 15.

“Βλέπεις το μονοθέσιο μπροστά και όλοι άνοιγαν τους γύρους τους,”είπε ο Perez.”Νομίζω αυτό που προσπάθησε ο Daniel ήταν πολύ ασεβές,χάλασε τον δικό του γύρο και τον δικό μου.”

“Κατέληξα να ξεκινήσω τον γύρο μου πολύ κοντά στον Norris. Nομίζω ο Daniel ήταν πολύ κοντά μου,οπότε ήταν κάτι πολύ κακό για εμάς.”

“Έπρεπε να πιέσω γιατί ήταν η τελευταία στροφή. Αλλιώς ξεκινάς πολύ κοντά του και αυτό σήμαινε πως ήμουν πολύ κοντά στον Norris.”

O Ricciardo,ο όποιος κατατάχτηκε μια θέση πίσω από τον Perez στην 18η,ένιωσε πως αυτός και ο Μεξικανός “απλά καταστρέψαμε ο ένας τον άλλον”αφού είπε πως “έχω να αναστατωθώ πολύ καιρό έτσι.”
Ricciardo

“Το ένιωθα καλά αλλά προφανώς στον τελευταίο γύρο,τότε είναι που πρέπει να το κάνεις,”είπε ο Ricciardo.”Αλλά ήταν ένα μπάχαλο βασικά,στην έναρξη του γύρου.”

“Βάλαμε τους εαυτούς μας μέσα στην κίνηση και εκείνη την στιγμή ένιωσα πως θα έπρεπε να ξέρουμε τι θα συμβεί καλύτερα προς την πορεία μου για την τελευταία στροφή. Αν χρειαζόταν να δημιουργήσω κενό νωρίτερα.”

“Οπότε δεν έκανα χώρο,φτάσαμε στην τελευταία στροφή και όλοι έκοβαν ταχύτητα.”

“Τι να κάνεις; Προσπαθείς να τους προσπεράσεις και να κρατήσεις την θερμοκρασία των ελαστικών σου ή κάθεσαι πίσω και ξεκινάς τον γύρο με κρύα ελαστικά; Προσπάθησα να τους προσπεράσω και ο Perez όπως και οι άλλοι δεν το ανέχτηκαν.”

“Ένιωσα πως εγώ και ο Perez καταστρέψαμε ο ένας τον άλλον. Απλά πολύ αργά προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι και τότε ο γύρος είχε ήδη εκτεθεί.”

“Αύριο είναι μια άλλη μέρα,θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή την στιγμή,έχω να αναστατωθώ έτσι πολύ καιρό.”

Ο Perez ένιωσε πως ένα “τέλειο Q1 θα σήμαινε Q2”,αλλά όπως αυτός και ο συναθλητής του στην Racing point Lance Stroll δεν κατάφεραν να βγουν από το πρώτο στάδιο των κατατακτήριων δοκίμων.

“Αλλά δεν έγινε σήμερα,είναι λίγο ζόρικο,”συμπλήρωσε.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!