FIA

Καμία ποινή – παραμένει νικητής ο Verstappen

Τέλος η αναμονή. Οι αγωνοδίκες μετά από σχεδόν δύο ώρες αποφάσισαν πως το ατύχημα μεταξύ Charles Leclerc και Max Verstappen ήταν αγωνιστικό συμβάν και δεν επιφέρει κάποια ποινή. 

Η απόφαση των αγωνοδικών αναφέρει:”

Το αυτοκίνητο 33 (Verstappen) προσπάθησε να προσπεράσει το αυτοκίνητο 16 (Leclerc) στην στροφή 3 στον γύρο 69 στο φρενάρισμα.”

” Όταν έγινε αυτό, το αυτοκίνητο 33 ήταν δίπλα στο αυτοκίνητο 16 στην είσοδο της στροφής και είχε τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου ενώ έκανε την κίνηση προσπεράσματος από την εσωτερική του αυτοκινήτου 16.”

Verstappen

“Ωστόσο τόσο το αυτοκίνητο 33 όσο και το αυτοκίνητο 16 προχώρησαν στην στροφή παράλληλα μεταξύ τους αλλά σαφώς δεν υπήρχε επαρκής χώρος και για τους 2.”

“Λίγο μετά το τέλος της κορυφής και ενώ έβγαιναν από την στροφή, υπήρχε επαφή μεταξύ των 2 μονοθέσιων. Σε όλες τις περιστάσεις, δεν θεωρήσαμε ότι ο οδηγός ήταν εξ ολοκλήρου ή κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για το περιστατικό”

“Θεωρούμε ότι αυτό είναι αγωνιστικό συμβάν.”

FIA

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).