Καλύτερο πρόγραμμα δοκιμαστικών σχεδιάζει η Honda

Η Honda σχεδιάζει μια έξτρα αναβάθμιση στον κινητήρα της για αυτή την σεζόν που θα εστιάζει σε ένα πιο βελτιωμένο πρόγραμμα για τα δοκιμαστικά αφού κατάφερε την πρώτη της νίκη στην γενιά των V6 turbo-hybrid.

Η νέα συνεταιρία με την Red Bull σταμάτησε την ξηρασία της Honda από τα βάθρα με την πρώτη προσπάθεια στην Αυστραλία και ο Max Verstappen πήρε την πρώτη νίκη για τον κατασκευαστή μετά από 13 χρόνια στην Αυστρία.

Ο Verstappen ήταν τρίτος στα δοκιμαστικά και επιτέθηκε από την ογδόη θέση μετα από ένα κακό ξεκίνημα και απέδειξε πως το πακέτο Red Bull Honda ήταν αρκετά καλό για να έρθει σε μια κόντρα ρόδα με ρόδα με την Ferrari αλλά και να περάσει την Mercedes με ευκολία αφού είχαν προβλήματα ψύξης.

Ο τεχνικός διευθυντής της Honda F1 είπε πως ένα καλύτερο πρόγραμμα για τα δοκιμαστικά θα ήταν φυσικά το επόμενο βήμα άλλα πιστεύει πως η άνοδος πρέπει να γίνει από το πρόγραμμα του αγώνα.

“Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κινητήρα όσο πιο σκληρά μπορούμε,”είπε ο Tanabe.”δεν είναι εύκολο να τον ανεβάσουμε απευθείας.”

“Αλλά συνεχίζουμε την ανάπτυξη,ίσως στο επόμενο Spec κινητήρα ή σε μια απλή αναβάθμιση.Αλλά όχι στον επόμενο αγώνα!”

Honda
H Honda παρουσίασε τον Spec 3 κινητήρα πριν από δυο αγώνες στην Γαλλία,και ο αναθεωρημένος κινητήρας και τουρμπίνα παραχώρησε μια μικρή αύξηση της ισχύος και βελτίωσε την αξιοπιστία.

Όταν ρωτήθηκε ο Tanabe αν υπάρχει ένα μεγαλύτερο έλλειμμα στα δοκιμαστικά παρά στον αγώνα,όταν δείχνει πως βρίσκεται κοντά στις Ferrari και Mercedes,ο Tanabe είπε:

“Ναι,βλέπουμε ένα μεγάλο κενό στα δοκιμαστικά σε σύγκριση με άλλους, στους αγώνες είμαστε ακόμα πίσω αλλά όχι όσο στα δοκιμαστικά.”

“Αυτό σημαίνει πως το επόμενο βήμα είναι να τους φτάσουμε σε ένα πρόγραμμα δοκιμαστικών η κάτι τέτοιο,άλλα δεν είναι εύκολο.”

Η Honda πάντα ήξερε πως θα χρησιμοποιήσει το λιγότερο τέσσερις κινητήρες για αυτή την σεζόν

σε αντίθεση με το όριο στους τρεις χωρίς κάποια ποινή.

Αλλά φέρνοντας τον Spec 3 κινητήρα άνοιξε τους δρόμους για μια ακόμα αναβάθμιση για αυτό τον χρόνο,που θα θεωρείτε σαν μπόνους σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους Ferrari και Mercedes οι όποιοι θα καταξιώσουν ένα σχέδιο όπου θα χρησιμοποιήσουν τους τρεις κινητήρες.

Μέτα την παρουσίαση της τρίτης αναβάθμισης της σεζόν στην Γαλλία,ο διοικητικός διευθυντής της Honda F1 είπε:

“θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη,εξισορροπώντας την επίδοση με την αξιοπιστία. Θέλουμε περαιτέρω βελτίωση με κάποια αναβάθμιση στο μέλλον για να στηρίξουμε την Red Bull.”

“Φυσικά και περιλαμβάνει και τον επόμενο χρόνο. Αλλά όταν θα είναι έτοιμο,όταν νομίζουμε πως είναι αρκετά καλή η αξιοπιστία και η επίδοση,θα θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε.”

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS