Καλύτερη η McLaren από τη Ferrari στο Μπακού βλέπει ο Sainz

Ο Carlos Sainz δήλωσε πως περιμένει την McLaren ισχυρή στο Αζερμπαϊτζάν, όπως και τον Lando Norris.

Στον αγώνα του Grand Prix του Μονακό οι Carlos Sainz και Lando Norris κατέλαβαν τις θέσεις “2” και “3”. Για τον Ισπανό αυτό ήταν το πρώτο του βάθρο με τα χρώματα της Ferrari. Για τον Βρετανό αυτό ήταν το 2ο βάθρο του για το 2021. Παράλληλα ο νεαρός οδηγός της McLaren ανέβηκε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, έχοντας 56 βαθμούς.

Με την μάχη να μεταφέρεται στους δρόμους του Μπακού, ο Sainz πως τα χαρακτηριστικά της πίστας ταιριάζουν στις ομάδες με κινητήρα Mercedes. Υπενθυμίζουμε πως από φέτος η McLaren τρέχει με τους κινητήρες της Γερμανικής εταιρείας. Η πίστα του Μπακού αποτελείται από μεγάλες ευθείες και από το κλειστό κομμάτι στο κάστρο.

Carlos Sainz – οδηγός της Scuderia Ferrari:

Είπα προτού πάμε στον τελευταίο αγώνα το προηγούμενο τριήμερο, πως το Μονακό θα ήταν ένα καλό σημείο αναφοράς για εμένα να μάθω το πόσο άνετος είμαι, μέσα στο καινούργιο μονοθέσιο και στην νέα μου ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής ένιωσα λες και σαν να είμαι στο σπίτι μου, ήδη από το FP1. Οπότε ήμουν γρήγορος. Πηγαίνοντας στο Μπακού πιστεύω πως δεν θα είμαστε οι καλύτεροι σε αυτήν τη μεγάλη ευθεία. Ωστόσο εάν κάνουμε την ίδια ώρα το χρόνο που θέλουμε στο κλειστό κομμάτι της πίστας, τότε θα πρέπει να είμαστε εντάξει με την προσέγγιση μας“.

Sainz

Νομίζω πως αυτός που πρέπει να είναι ενθουσιασμένος με το Μπακού, είναι ο φίλος μου, ο Lando Norris εδώ δίπλα μου. Και ο λόγος είναι διότι έχει ένα πύραυλο στην ευθεία και το μονοθέσιο του, μόνο κακό δεν είναι. Δεν ήταν κακό πέρυσι στη Μόντσα, ούτε κακό στο Μονακό. Οπότε ίσως στοιχηματίσω σε εσένα“, είπε στο τέλος ο Sainz στον Norris.

Όπως ξέρετε, μου άσκησε πίεση προτού πάμε στο τριήμερο του Μονακό, λέγοντας πως ίσως είχα μια ευκαιρία για να κερδίσω τον αγώνα. Φυσικά και έχετε δίκιο. Τώρα ας δούμε εάν είμαι σωστός, σχετικά με το Μπακού“.

Απαντώντας στα σχόλια του Carlos Sainz, ο Lando Norris ανέφερε τα εξής:

Θα το δούμε ! Αυτοί οι τύποι είναι γρήγοροι στις ευθείες. Χρειάζεσαι να έχεις καλή ταχύτητα και καλή εμπιστοσύνη στα φρένα, με αυτό το χαμηλό downforce. Στην Βαρκελώνη πιέσαμε αρκετά και πιστεύω πως για αυτό τον λόγο πιστεύαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ήμαστε ανταγωνιστικοί στο Μονακό. Ωστόσο αυτό αλλάζει. Ακόμα μαθαίνουμε το μονοθέσιο, παρόλο που είναι αρκετά ίδιο με το περσινό. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές πάνω του, οι οποίες έχουν σίγουρα επηρεάσει την λειτουργία του μονοθεσίου“.

Πιστεύω πως δεν είναι καλό να θέτουμε πάρα πολλές προσδοκίες. Θα είμαι μπροστά από τον Carlos“, είπε αστειευόμενος στο τέλος ο Norris.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS