Και επίσημα ο Daniel Ricciardo τρίτος οδηγός της Red Bull

Η Red Bull επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο Daniel Ricciardo θα είναι ο τρίτος οδηγός της για τη σεζόν 2023 της F1.

Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από τον σύμβουλο της Red Bull, Helmut Marko, στις αρχές του Σαββατοκύριακου του Grand Prix του Αμπού Ντάμπι, αν και σε εκείνο το στάδιο δεν είχε υπογραφεί ακόμη συμβόλαιο.

Τώρα οι πρωταθλητές της F1 δήλωσαν ότι ο Αυστραλός, ο οποίος έφυγε από τη McLaren με ένα χρόνο συμβόλαιο, θα επιστρέψει στην ομάδα με την οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά το 2018 και με την οποία κέρδισε επτά Grand Prix.

Ο Ricciardo, ο οποίος θα βοηθήσει την ομάδα με τις δοκιμές και τις εργασίες προσομοίωσης, καθώς και με τις εμπορικές δραστηριότητες, δήλωσε: “Το χαμόγελο τα λέει όλα.

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στη Red Bull ως τρίτος οδηγός της το 2023.

“Έχω ήδη τόσες πολλές όμορφες αναμνήσεις από το διάστημα που πέρασα εδώ, αλλά το καλωσόρισμα από τον Christian, τον Dr. Marko και ολόκληρη την ομάδα είναι κάτι που εκτιμώ ειλικρινά.

“Για μένα προσωπικά, η δυνατότητα να συνεισφέρω και να περιβάλλομαι από την καλύτερη ομάδα της F1 είναι εξαιρετικά ελκυστική, ενώ παράλληλα μου δίνει λίγο χρόνο για να επαναφορτιστώ και να επικεντρωθώ.

“Ανυπομονώ να είμαι με την ομάδα και να την υποστηρίξω με την εργασία στον προσομοιωτή, τις δοκιμές και τις εμπορικές δραστηριότητες. Πάμε!”

Η κίνηση αυτή αποτελεί επιστροφή στις ρίζες του Ricciardo, καθώς ο 33χρονος πέρασε από το σύστημα junior της Red Bull.

Μετά το ντεμπούτο του με την Hispania Racing στα μέσα της σεζόν του 2011, ο Ricciardo εντάχθηκε στην Toro Rosso το 2012 και πέρασε δύο χρόνια στη Faenza πριν την προαγωγή του στη Red Bull από το 2014.

Κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων του στο Milton Keynes, εκτός από τις επτά νίκες του σε αγώνες, ο Ricciardo ανέβηκε στο βάθρο άλλες 21 φορές και τερμάτισε δύο φορές τρίτος στη βαθμολογία των οδηγών, προτού μεταπηδήσει στη Renault το 2019.

Καλωσορίζοντας την επιστροφή του Ricciardo, ο Horner δήλωσε: “Είναι υπέροχο να φέρουμε τον Daniel πίσω στην οικογένεια της Red Bull.

“Έχει τεράστιο ταλέντο και έναν τόσο λαμπρό χαρακτήρα. Ξέρω ότι όλο το εργοστάσιο είναι ενθουσιασμένο που θα τον υποδεχτεί στο σπίτι του.

“Στο ρόλο του ως δοκιμαστής και τρίτος οδηγός, ο Daniel θα μας δώσει την ευκαιρία να διαφοροποιηθούμε, βοηθώντας στην εξέλιξη του μονοθεσίου, βοηθώντας την ομάδα με την εμπειρία του και τις γνώσεις του για το τι χρειάζεται για να πετύχεις στην F1.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε ξανά με τον Daniel και ανυπομονούμε για όλα όσα θα προσφέρει στην ομάδα το 2023”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

F1RACINGNEWS