MOTOGP

Joan Mir – “Δεν μπορώ να το πιστέψω”

Ο Joan Mir παραδέχεται πως ” δεν πιστεύει αυτό που συμβαίνει” μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2020 στην πίστα της Valencia, δίνοντας τέλος σε μία περίοδο 20 χρόνων ξηρασίας για την Suzuki.

Ο Joan Mir είδε την καρώ σημαία από την ασφάλεια της 7ης θέσης, έχοντας εκκινήσει 14ος, κάτι που ήταν αρκετό για να τον στέψει παγκόσμιο πρωταθλητή, ακόμα κι αν ο Franco Morbidelli κέρδισε για την Petronas SRT και ο ομόσταυλος του Joan Mir στην Suzuki, Alex Rins, τερμάτισε 4ος.

O Ισπανός είναι ο πρώτος αναβάτης της Suzuki από το 2000 που κατακτά τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία μπαίνοντας σε μία λίστα με κορυφαία ονόματα όπως οι Barry Sheene, Marco Luchinelli, Franco Uncini, Kevin Schwantz και Kenny Roberts Jr ως οι μόνοι πρωταθλητές της Suzuki στο MotoGP.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, όντας κατενθουσιασμένος, ο Joan Mir εξέφρασε τα συναισθήματά του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Joan Mir:
“Απίστευτο. Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό το συναίσθημα, επειδή είναι κάτι που παλεύω σε όλη μου την ζωή. Και το να το πετύχω τώρα, δεν με κάνει να γελάω, δεν κλαίω. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, επειδή όταν ακολουθείς ένα όνειρο σε όλη σου τη ζωή και εν τέλει το καταφέρνεις, αυτή τη στιγμή δε μπορώ να το πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Χρειάζομαι λίγο χρόνο τώρα για να ηρεμήσω, να κατλάβω τι συνέβη, επειδή δεν έχω λόγια.”
Joan Mir

Ο Joan Mir έκανε το ντεμπούτο του το 2016 στο Moto3, πριν κερδίσει την lightweight κατηγορία το 2017 με την Leopard Honda.

Έπειτα από μία πλήρη σεζόν στο Moto2 με την Marc VDS, ο Joan Mir προβιβάστηκε στο MotoGP το 2019 με την Suzuki και είναι ο πιο συνεπής διεκδικητής του τίτλου, έχοντας πετύχει 7 βάθρα – συμπεριλαμβανομένης της παρθενικής του νίκης στο Ευρωπαϊκό MotoGP.

Ο Joan Mir είναι τώρα ο πρώτος παγκόσμιςο πρωταθλητής του MotoGP που έχει κερδίσει και το Moto3.

Έχοντας έναν επιπλέον αγώνα, ο Joan Mir ηγείται του νικητή του αγώνα της Valencia, Morbidelli, για 29 βαθμούς, ενώ η Suzuki κατέκτησε τον τίτλο στην 100η επέτειο της εταιρίας και 60η στους αγώνες.

Ο πρωταθλητής των 500 κυβικών του 1993, Schwantz, ανέβασε ένα μικρό μήνυμα στον λογαριασμό του στο instagram, λέγοντας:

“Joan Mir, μόλις είδα τον αγώνα, κλείδωσες το πρωτάθλημα, ερχόμενος στην Πορτογαλία με έναν αγώνα κάτω από την ζώνη (σσ. έκφραση). Συγχαρητήρια φίλε, έκανες ότι χρειαζόταν σήμερα, δεν πήρες αχρείαστα ρίσκα και είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Συγχαρητήρια!”

Η Suzuki είναι τώρα στους 201 βαθμούς μαζί με την Ducati στη μάχη για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, παλεύοντας για τον πρώτο τίτλο κατασκευαστών από το 1982.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!