Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Iwasa-Στο μονοθέσιο της Alpha Tauri πριν πάει στην Super Formula

Ο Ιάπωνας Ayumu Iwasa θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Alpha Tauri στα δοκιμαστικά του τέλους σεζόν στο Abu Dhabi, πριν ενταχθεί στο Ιαπωνικό πρωτάθλημα μονοθέσιων Super Formula το 2024.

Η Alpha Tauri θα βάλει πίσω από το τιμόνι του μονοθέσιού της στα δοκιμαστικά του τέλους σεζόν την επόμενη εβδομάδα τους δύο σημερινούς οδηγούς της, αλλά και έναν τρίτο οδηγό. Οι Daniel Ricciardo και Yuki Tsunoda θα συνεργαστούν με τον Ayumu Iwasa. Ο Ιάπωνας θα είναι παρόν καθ’όλη την ημέρα της τρίτης 28 Νοεμβρίου πίσω από το τιμόνι της AT-04, oι Ricciardo και Tsunoda θα μοιραστούν το άλλο μονοθέσιο.

Ηλικίας 22 ετών, ο Ayumu Iwasa πήρε την νίκη τρεις φορές φέτος στην Formula 2, πρωτάθλημα στο οποίο είναι 3ος στη γενική κατάταξη πριν την τελευταία αναμέτρηση της σεζόν προγραμματισμένη για αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Abu Dhabi. Αν και είναι μαθηματικά ακόμα υποψήφιος για την κατάκτηση του τίτλου, οι ελπίδες του είναι ωστόσο πραγματικά ανύπαρκτες αφού έχει διαφορά 39 βαθμών με τον Γάλλο οδηγό και πρώτο στη κατάταξη Théo Pourchaire.

Το 2024, ο Ιάπωνας θα αποχωρήσει από την F2 για να κατευθυνθεί προς το Ιαπωνικό πρωτάθλημα μονοθέσιων, Super Formula, στο οποίο θα αγωνιστεί με το Team Mugen, όπου θα συναγωνίζεται με τον Tomoki Nojiri.

Πέρασε τις δύο τελευταίες χρονιές με την DAMS στον ‘αντιθάλαμο’ της Formula 1, αφού είχε αγωνιστεί στην Γαλλική Formula 4, και έπειτα στην FIA F3. Έτσι θα κάνει την μεγάλη του επιστροφή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ιαπωνία για πρώτη φορά από το 2019.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέξω στην Super Formula με το Team Mugen την επόμενη σεζόν”, χαίρεται o Iwasa. “Είμαι ανυπόμονος να αγωνιστώ με μία τόσο έμπειρη ομάδα με τον Nojiri, ο οποίος έχει την εμπειρία να κερδίζει τίτλους. Ώστε να καταφέρω να τρέξω στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα βάλω στόχο να κερδίσω νίκες και το πρωτάθλημα μαθαίνοντας από τις δυνάμεις και την ταχύτητα του Nojiri σε κάθε αγώνα.”

Ακούγεται ότι η Super Formula μπορεί να υποδεχτεί και τον Théo Pourchaire το 2024, η ομάδα Team Impul της Toyota παρουσιάζεται ως η μελλοντική του ομάδα.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και γενικότερα του αθλητισμού. Η Formula 1 όμως μου ήταν από πολλή μικρή ηλικία ένα πάθος, όταν τα μονοθέσια είχαν ακόμα κινητήρες V8. Πολύ ενδιαφερόμενος επίσης για τις κατηγορίες Junior της F1, (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι για όλες και όλους!