Szafnauer – “Ίδια φιλοσοφία Vettel και Aston Martin”

Ο Otmar Szafnauer δήλωσε πως ο Sebastian Vettel μπορεί να φέρει την φιλοσοφία και την συμπεριφορά του πρωταθλητή στη νέα του ομάδα.

Η Racing Point πέρασε στην ιστορία. Πλέον η ομάδα με έδρα το Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας μετονομάστηκε σε “Aston Martin Cognizant Formula One Team“. Το line up της ομάδας αποτελείται από τον Lance Stroll και τον νέο εισελθόντα και τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Sebastian Vettel. Εντός των επόμενων ημέρων αναμένεται να ανακοινωθεί και η πρόσληψη του Nico Hulkenberg, στη θέση του αναπληρωτή και δοκιμαστή της ομάδας.

Πρώτα από όλα, μπορεί να φέρει την εμπειρία και τις μεθόδους εργασίας, επί των ημερών του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Έχει δώσει ήδη οδηγίες στους μηχανικούς για τα δεδομένα που χρειάζονται για το set up του μονοθεσίου. Για παράδειγμα το που πρέπει να βρίσκονται οι διακόπτες και ποια να είναι η χρήση τους για να διευκολύνεται η λειτουργία του μονοθεσίου. Ήδη οδηγεί στον προσομοιωτή και το συγκρίνει με τους άλλους που ξέρει“, είπε στη συνέντευξη του στο Γερμανικό “Auto Motor und Sport“, o Szafnauer.

Szafnauer
Ο Sebastian Vettel στο νέο μονοθέσιο της Aston Martin
Ο Szafnauer είπε ότι τα καλύτερα έρχονται από τον οδηγό τους, ο οποίος έχει μερίδιο στην ομάδα του Lawrence Stroll

Έχει λίγες στην ομάδα μαζί μας. Και ήδη σε σύντομο διάστημα μας έχει δώσει χρήσιμα στοιχεία. Δεν έχει οδηγήσει το μονοθέσιο μας ακόμα. Αλλά μπορούμε ακόμα να μάθουμε πολλά από αυτόν και να βελτιωθούμε. Ο Lance έχει μικρότερη εμπειρία από τον Sebastian στη F1 και μπορεί επίσης να επωφεληθεί από αυτόν. Ακριβώς το αντίστροφο. Είναι πολύ ταλαντούχος και γρήγορος οδηγός αγώνων. Μαζί μπορούν να φέρουν την ομάδα μας σε υψηλότερο επίπεδο“.

Szafnauer
Ο Vettel με την Ferrari στο “Yas Marina Circuit”

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν με την Toro Rosso για δύο χρόνια. Αυτό είναι περίπου το ίδιο μέγεθος ομάδας με αυτό που έχουμε. Και ο Sebastian έχει μια υπέροχη μνήμη. Μας ταιριάζει ήδη πολύ καλά. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία για το πώς θέλουμε να αγωνιστούμε. Για εμάς, η απόδοση είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Προσπαθούμε να έχουμε το γρηγορότερο και δυνατό μονοθέσιο. Αυτό ισχύει και για άλλους τομείς, όπως το pit crew για την αλλαγή των ελαστικών“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts