ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Honda – Η σχέση του Verstappen με την ομάδα είναι σαν να βλέπεις έναν ‘νεαρό Senna’

Ο επικεφαλής της Honda στην Formula 1 λέει ότι η σχέση του Max Verstappen με την Ιαπωνική ομάδα είναι σαν να βλέπει έναν νεαρό Ayrton Senna.

Ο Verstappen πέτυχε νίκες και βάθρα για την Honda μέσα στην χρονιά ενώ επαινούσε συνεχώς τον Ιάπωνα κατασκευαστή καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Επίσης όταν πέτυχε την πρώτη νίκη της Honda μετά από 13 χρόνια στο Αυστριακό Grand Prix, έδειξε το σήμα της ομάδας στην στολή του.

Οι τρεις νίκες που πέτυχε φέτος ο Ολλανδός τον έφεραν στην ίδια θέση με τους Keke Rosberg και Gerhard Berger στην σχετική λίστα της Honda, της οποίας στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ayrton Senna με 32 νίκες και 3 τίτλους μεταξύ του 1987 και 1992.

Ο διευθύνων σύμβουλος Masashi Yamamoto είπε:”Ως Honda, τον βλέπουμε ως έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στο πρότζεκτ μας.”

“Είναι νέος αλλά η οδήγηση του είναι πολύ εντυπωσιακή. Είναι σαν να βλέπεις έναν νεαρό Ayrton Senna, με την σχέση του με την Honda.”

“O Max ίσως σέβεται την Honda. Νοιώθει οικεία και ίσως το σήμα που έδειξε στο βάθρο στην Αυστρία απέδειξε ότι είναι πολύ χαρούμενος.”

“Αυτό μας δίνει το αίσθημα να του προσφέρουμε έναν καλό κινητήρα για αυτόν. Φυσικά και οι τέσσερις οδηγοί είναι σημαντικοί για εμάς.”

Ο Yamamoto είπε ακόμα ότι ο 22χρονος έχει αναπτύξει μία στενή σχέση με την μάρκα.

“Το πάθος που δείξαμε προς την νίκη έκανε την σχέση μας με εκείνον πιο δυνατή.” είπε ο Yamamoto.

“Έχει επίσης βρεθεί στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης μας για την F1 και στον χώρο μαζικής παραγωγής.”

“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις και τους έχει πραγματικά δει. Πέρασε από ένα τούνελ ανθρώπων δίνοντας το χέρι του που έφτανε το ένα χιλιόμετρο.”

“Αυτό ίσως του έδωσε μία ισχυρότερη εντύπωση και δέσμευση για την Honda.”

Honda

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).