ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ricciardo – Η Renault χρειάζεται μεγαλύτερα βήματα για το 2020

Ο οδηγός της Renault Daniel Ricciardo πιστεύει ότι ο Γάλλος κατασκευαστής θα πρέπει να κάνει “μεγαλύτερα βήματα” με το μονοθέσιο της αν θέλει να παλεύει για βάθρα το 2020.

Έχοντας επιστρέψει ως εργοστασιακή ομάδα το 2016, η Renault έχει θέσει ένα πλάνο πέντε χρόνων για να επιστρέψει στην κορυφή και την περσινή χρονιά κατάφερε να αναδειχθεί ως η τέταρτη καλύτερη ομάδα του grid.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι είχε θέσει υψηλούς στόχους για το 2019 η ομάδα βρίσκεται μόλις στην έκτη θέση στο καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ο Ricciardo διαβεβαίωσε ότι δεν μετανιώνει που έφυγε από την Red Bull, η οποία έχει κερδίσει δύο Grand Prix φέτος.

“Δεν θέλω να πω ότι συμβαδίζω με τις προσδοκίες, επειδή προφανώς ήλπιζα για περισσότερα. Αλλά ήξερα ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.” είπε o Ricciardo.

Ricciardo

“Οπότε αν κοιτάξω στον Καναδά, στις κατατακτήριες, θα έλεγα ότι πιθανόν ξεπεράσαμε κάποιες προσδοκίες στους πρώτους αγώνες, αλλά προφανώς κάποιοι άλλοι αγώνες όπως η Αυστρία, ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες μας”

“Αλλά τώρα στα μέσα της σεζόν, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ‘εντάξει, πρέπει να τα πάμε καλύτερα αν θέλουμε να στοχεύουμε βάθρα το 2020’. Πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα στο δεύτερο μισό της σεζόν.”

“Μέχρι τώρα, ας πούμε ότι είναι κάπου στην μέση με τις προσδοκίες. Αλλά τώρα θα προσδοκούσα το δεύτερο μισό της σεζόν να έχει πιο συχνούς τερματισμούς στην πρώτη εξάδα.”

Ερωτηθείς για το αν περιμένει το σασί της RS19 να βελτιωθεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, o Ricciardo είπε:

“Νομίζω ότι μπορεί. Δεν θα έχουμε άλλη κατάλληλη αναβάθμιση μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, αλλά θα περίμενα μερικές εξελίξεις.”

“Φέραμε κάποιες αναβαθμίσεις στην Γαλλία, δεν ήταν τεράστιες, οπότε πιστεύω ότι οι επόμενες που θα φέρουμε θα κάνουν περισσότερο αίσθηση.”

“Αλλά ναι, δεν είμαι απογοητευμένος ή το οτιδήποτε, επειδή ξανά ελπίζω ότι θα τα πάμε καλύτερα. Αλλά ήξερα ότι θα μας πάρει λίγο χρόνο. Αν παραμείνουμε εκεί που βρισκόμαστε τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε αυτό θα είναι χαμηλότερα απ’ ότι περιμέναμε.”

Ricciardo

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).