ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η Renault με αναβαθμισμένο κινητήρα στην Βαρκελώνη

H Renault πρόκειται να εισάγει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την απόδοση και την αξιοπιστία της.

Παρόλο που ο νέος κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν χαρακτηρίζεται ως επίσημο Spec 2, είναι κατανοητό ότι οι αλλαγές θεωρήθηκαν αρκετά ελπιδοφόρες για να τον χρησιμοποιήσουν από τώρα. 

Συγκεκριμένα οι ενημερώσεις αυτές θα επιτρέψουν στην μονάδα ισχύος να δουλεύει σε μια πιο ισχυρή διαμόρφωση για περισσότερο από ένα GP. Το οποίο θα βοηθήσει για να γίνει το βήμα εμπρός στην απόδοση. 

Η απόφαση να εισαχθεί η νέα μονάδα ισχύος τώρα πάρα να περιμένουν μέχρι την προγραμματισμένη αλλαγή της πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα σημαίνει ότι η Renault θα ξεπεράσει το όριο τριών κινητήρων μέσα στην χρονιά. 

Η αλλαγή στον κινητήρα έρχεται σε ένα Σαββατοκύριακο που η Renault επιδιώκει να κάνει επανεκκίνηση ύστερα από 4 δύσκολους αγώνες. 

“Συνολικά ήταν μια δύσκολη αρχή της σεζόν και το GP του Azerbaijan κάλυψε μια σειρά αποτελεσμάτων που δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες μας. ” είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Cyril Abiteboul.

“Ξέρουμε ότι είμαστε ικανοί για πολλά περισσότερα και πρέπει να στοχεύσουμε σε καθαρά Σαββατοκύριακα και αγώνες για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες μας.”

Nico Hulkenberg

“Για να γίνει αυτό, πρέπει να δουλέψουμε σε όλες τις πλευρές της επιχείρησης μας. Σασί και κινητήρα εντός και εκτός πίστας και συνεργασία με τους οδηγούς για να τους επιτρέψουμε να φτάσουν στις αντίστοιχες ικανότητες τους. Έχουμε κίνητρο όσο ποτέ και στοχεύουμε στην πλήρη ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας μας στην Ισπανία.”

“Ξέρουμε ότι το μέσο του grid είναι σφιχτό αλλά αυτό δημιουργεί επίσης ευκαιρίες.  Έχουμε δει ότι οι τύχες αλλάζουν σε μια στιγμή οπότε πάμε στην Βαρκελώνη πεινασμένοι για να συνεχίσουμε.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).