ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Verstappen – Η Red Bull χάνει πάνω από ένα δευτερόλεπτο στις ευθείες από την Ferrari

Ο Max Verstappen λέει ότι η Red Bull Απλά δεν μπορεί να παλέψει με την Ferrari καθώς χάνει “πάνω από ένα δευτερόλεπτο” στις ευθείες του Ρωσικού Grand Prix.

Ο Verstappen είχε βρεθεί στην κορυφή των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή και έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες για να βρεθεί μπροστά από την Mercedes του Valtteri Bottas αλλά 0.682s πίσω από την Ferrari του Leclerc.

 Δεν υπήρχαν πολλά περισσότερα που μπορούσαμε να κάνουμε Απλά χάνουμε πολύ χρόνο στις ευθείες σε σύγκριση με τις Ferrari. ” είπε ο Ολλανδός.

“Χθες είχαμε τον ίδιο ρυθμό στις ευθείες και σήμερα χάνουμε πανω απο ένα δευτερόλεπτο. Οπότε δεν μπορείς πραγματικά να παλέψεις στις κατατακτήριες όταν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη στις ευθείες.”

“Υπάρχουν στροφές σε αυτή την πίστα, αλλά ένα δευτερόλεπτο είναι πάρα πολύ. Είναι ακόμα έξι ή επτά δέκατα.” πρόσθεσε.

“Από την μεριά μας το τελευταίο κομμάτι της πίστας χθες ήταν πολύ δυνατό. Αλλά σήμερα ήταν πιο ανεμωδες και κάπως μας επηρέασε περισσότερο από τους άλλους, όπως είχε γίνει και σου παρελθόν.”

“Ακόμα, το να χωρίσουμε τις δύο Mercedes ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα.”

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως ότι κάνει η Ferrari είναι νόμιμο, ο Verstappen απάντησε :” Δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό. Αυτό εξαρτάται από την FIA να το εξετάσει.”

Ο Verstappen θα εκκινήσει από την ένατη θέση αύριο καθώς έχει δεχτεί ποινή πέντε θέσεων λόγω νέου κινητήρα.

Όταν ρωτήθηκε τι θέση πιστεύει ότι θα τερματίσει στον αγώνα απάντησε :”Ρεαλιστικά πιστεύω πέμπτη ή τέταρτη.”

“Καταχθήκαμε στην τέταρτη οπότε αν έχουμε τον ρυθμό τότε μπορούμε να ανεβούμε αλλά η Ferrari είναι προφανώς πολύ γρήγορη αυτή την στιγμή.”

“Επίσης ο Lewis θα εκκινήσει αρκετά πιο μπροστά και έχει διαφορετική στρατηγική, οπότε δεν περιμένω να παλέψω μαζί του.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).