ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – Ή πρόσφατη φόρμα της Ferrari δεν είναι τόσο κακή όσο φαίνεται

Οι τρεις ήττες στην σειρά μπορεί να άφησαν την Ferrari πίσω από ο Charles Leclerc είναι αισιόδοξος ότι θα μάθει από αυτές.

Η Ferrari έχει κατακτήσει την pole position στους πέντε από τους τελευταίους έξι αγώνες, αλλά έχει να πανηγυρίσει την νίκη από την Σιγκαπούρη με τον Sebastian Vettel.

H Mercedes παρόλο που εκκινούσε στις πιο πίσω θέσεις κατάφερε να κερδίσει από τους τρεις τελευταίους αγώνες, αφήνοντας τον Leclerc να ψάχνει τομείς στους οποίους μπορεί να βελτιωθεί πηγαίνοντας στο Grand Prix της Αμερικής.

“Πιστεύω στην μεριά μου, δεν ήμουν τέλειος σίγουρα, ειδικά στον τελευταίο αγώνα. Έχω πολλές βελτιώσεις να κάνω από την μεριά μου.” είπε ο Μονεγάσκος.

“Πιστεύω πως στο Μεξικό έμαθα πραγματικά πολλά. Προφανώς από έξω είναι λίγο δύσκολο να το δεις. Αλλά στο οδηγικό στυλ και σε διάφορα πράγματα, δοκίμασα πολλά κατά την διάρκεια του αγώνα είναι έχω μία σαφή ιδέα για το τι να δοκιμάσω εδώ.”

Leclerc

“Ήμασταν άτυχοι σε μερικούς αγώνες. Προφανώς πιστεύω ότι στο Sochi θα μπορούσε να ήταν άλλη μία νίκη. Αλλά δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε την εγκατάλειψη του Seb η οποία δημιούργησε ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και μετά όλα πήραν την κάτω βόλτα.”

“Οπότε υπήρχαν μερικές χαμένες ευκαιρίες, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο άσχημα όσο φαίνεται.”

Ακόμα ο Leclerc δήλωσε πως στον τελευταίο αγώνα θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα για να βοηθήσει την ομάδα με την στρατηγική.

“Πιστεύω ότι μπορώ να επηρεάσω καλύτερα την στρατηγική μου. Στον τελευταίο αγώνα,  υπήρχαν σίγουρα περισσότερα πράγματα που μπορούσα να κάνω σαν οδηγός για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει μία καλύτερη απόφαση.” Είπε ο Leclerc.

“Αυτό είναι μέρος της μαθησιακής διαδικασίας  και πρέπει να το ξεπεράσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Να προσπαθήσω να μην επαναλάβω τα ίδια λάθη.”

Leclerc

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).