ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η ομάδα της Ferrari του 2019 έχει ομοιότητες με την εποχή Schumacher σύμφωνα με τον Binotto

O επικεφαλής της Ferrari Mattia Binotto πιστεύει ότι η ιταλική ομάδα εξακολουθεί να κατέχει πολλά από τα χαρακτηριστικά που είχε κατά την διάρκεια της κυριαρχίας της με τον Michael Schumacher 

Ο Schumacher βοήθησε την Ferrari να απολαύσει μία πενταετή περίοδο με τον συνδυασμό ομάδας-οδηγού να σφραγίζει 5 double.

H Ferrari δεν έχει κερδίσει κάποιον τιτλο από το 2008 και ξεκίνησε την σεζόν πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να τελειώσει την περίοδο ξηρασίας.

Ερωτηθείς εάν η σημερινή ομάδα της Ferrari εξακολουθεί να αισθάνεται όπως στην εποχή Schumacher ο Binotto είπε: “Θα έλεγα και για το όραμα,την επιθυμία, το πάθος και το ταλέντο.”

Schumacher

“Λυπάμαι και εγώ για το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στο κόκκινο.”

“Ξέρω ότι ζητάω πολλά από τους οπαδούς μας, που αξίζουν μεγάλες χαρές. Αλλά σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε την υπομονή και την υποστήριξη τους.”

Ο Binotto αντέκρουσε την πρόταση ότι η Ferrari υποφέρει από το να μην έχει οδηγό στο επίπεδο του 7 φορές παγκοσμίου πρωταθλητή.

” Όχι, έχουμε ένα ωραίο ζευγάρι πιλότων. Από την μια η εμπειρία του Vettel και από την άλλη ένας πολύ γρήγορος νεαρός όπως ο Leclerc. “

Schumacher
H Ferrari πλέον βρίσκεται 118 βαθμούς πίσω από την Mercedes στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.  Ενώ ο Binotto παραδέχεται ότι η Mercedes απλά κάνει καλύτερη δουλειά αυτή την στιγμή,  επιμένει ότι είναι πολύ νωρίς για να καταδικάσουν την Scuderia.

“H Mercedes είναι δυνατή σε τεχνικό και το εργασιακό επίπεδο. “είπε ο Binotto.

“Αλλά προτιμώ την σύγκριση με την σεζόν 1996/1997 της Ferrari, μία ομάδα που αναπτύσσεται, με σταθερά θεμέλια.”

Και εμείς είμαστε μία νέα ομάδα στους ρόλους και υπάρχει πολύ πείνα. Βλέπω ομοιότητες με τότε. “

Leclerc

“Θα περίμενα μέχρι το τέλος της χρονιάς για να κάνω απολογισμό. Επειδή μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τους πρώτους 6 αγώνες.”

“Ξεκινήσαμε την σεζόν όπως τελειώσαμε και την προηγούμενη,  όχι χειρότερα. Στο δεύτερο μέρος του 2018 το αυτοκίνητο μας δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό όπως της Mercedes. “

“Ίσως τώρα πληρώνουμε την συσσωρευμένη καθυστέρηση. Αλλά τα αποτελέσματα και η σημερινή μας κατάταξη είναι αυστηρά για την Ferrari. Στο Bahrain θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το 1-2 και στο Baku θα μπορούσαμε επίσης να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα.”

” Ο στόχος παραμένει να τους ξεπεράσουμε όλους.”

Vettel

Διαβάστε περισσότερες δηλώσεις κατασκευαστών εδώ.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).