ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Wolff – Η Mercedes είναι θυμωμένη μετά το Grand Prix της Σιγκαπούρης

O επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff λέει πως η ομάδα του έφυγε με μία αίσθηση θυμού από την Σιγκαπούρη παραδεχόμενος πως τα έκαναν όλα “τόσο λάθος”.

Η Mercedes είχε χαρακτηριστεί το φαβορί για την νίκη στην Σιγκαπούρη αλλά απέτυχε ακόμα και να τερματίσει στο βάθρο καθώς ο Lewis Hamilton τερμάτισε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον teammate του Valtteri Bottas.

O Hamilton κατάφερε να τοποθετήσει το μονοθέσιο του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης μετά τον εκπληκτικό ρυθμό που είχαν οι Ferrari. Αλλά ο Βρετανός βρέθηκε στην τέταρτη θέση μετά το undercut που του έκαναν οι αντίπαλοι του κατά την διάρκεια του πρώτου stint.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Wolff είπε:” Δεν βελτιστοποιήσαμε αυτό που θα μπορούσαμε να βελτιστοποιήσουμε. Νομίζω ότι η κυρία χαμένη ευκαιρία ήταν οι κατατακτήριες. Είναι το πιο αποφασιστικό πράγμα στη Σιγκαπούρη.”

Wolff

“Χάσαμε την ευκαιρία για το undercut που ίσως εξέπληξε και την Ferrari και από εκείνη την στιγμή ήταν ή να προστατέψουμε την θέση ενάντια στον Max ή να πάμε για την νίκη. Η οποία ήταν μάλλον σε μικρό ποσοστό αλλά πήραμε το ρίσκο να θυσιάσουμε την τρίτη θέση, με την βοήθεια του Valtteri σε αυτή την κατάσταση προφανώς.”

“Ήταν λίγο τζόγος και μπορούσατε να δείτε ότι η Ferrari είχε διαφορετικό τέλος του αγώνα στο μυαλό της επίσης.”

“Δεν χάνουμε τον ύπνο μας γι’ αυτό αλλά είμαστε πεινασμένοι.” πρόσθεσε.

“Μπορώ να σας πω ότι βρεθήκαμε με τους οδηγούς και τους μηχανικούς και υπήρχε μία γενική αίσθηση του “το πήραμε τόσο λάθος, το πήραμε τόσο λάθος αυτό το Σαββατοκύριακο.”

“Η διάθεση που αισθανόμαστε όλοι είναι η ενόχληση, ότι χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Δεν υπάρχει κανένας στην ομάδα που να μην έχει αυτή την αίσθηση.”

Ο Hamilton έμεινε απογοητευμένος από την στρατηγική του και αισθάνθηκε ότι η Mercedes θα μπορούσε να κερδίσει εύκολα τον αγώνα.

Ερωτηθείς αν η Mercedes σκέφτηκε να φέρει τον Hamilton νωρίτερα στα pit, O Wolff απάντησε :

“Όχι. Στο σημείο που χάσαμε την πρώτη και την δεύτερη θέση, προσπαθήσαμε να προστατέψουμε την τρίτη θέση από τον Max.”

Wolff

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).