ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η McLaren θα χρησιμοποιήσει τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Renault στην Ισπανία

Η McLaren αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Renault και να χρησιμοποιήσει τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Γαλλικής εταιρείας στο Ισπανικό GP.

H Renault εισήγαγε μια αναβάθμιση στον κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει ως στόχο την αύξηση της απόδοσης καθώς και την βελτίωση της αξιοπιστίας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσει και η McLaren.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της νέας έκδοσης του κινητήρα είναι ότι μπορεί να τρέξει σε υψηλότερες λειτουργίες ισχύος για περισσότερο σε σχέση με την παλαιότερη έκδοση.

Ο Daniel Ricciardo είπε ότι η αυξημένη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία θα επιτρέψει στους οδηγούς της Renault να πιέσουν περισσότερο.

“Είναι κυρίως για την αξιοπιστία βασικά. Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες ή ποια μέρη άλλαξαν,αλλά είναι ένας V6.”

“Κάποια υλικά, ξέρω ποια αλλά δεν ξέρω πόσα μπορώ να πω, αλλάχθηκαν για να μας βοηθήσουν στην αξιοπιστία. Για τώρα αυτός είναι ο στόχος,  αλλά αν δούμε ότι είναι βιώσιμο τότε μπορούμε να αρχίσουμε να πιέζουμε. “

Η Renault δούλεψε με το πόδι στο γκάζι για να είναι έτοιμος ο κινητήρας της αυτό το Σαββατοκύριακο και τα κατάφερε φέρνοντας και για την McLaren.

Με τους νέους κινητήρες να έχουν φτάσει την νύχτα, η McLaren επιβεβαίωσε πως τόσο ο Lando Norris όσο και ο Carlos Sainz θα χρησιμοποιήσουν την τελευταία έκδοση του κινητήρα.

Και οι δύο οδηγοί θα έχουν έτοιμο τον νέο κινητήρα για τα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Μόνο ο Ricciardo τον χρησιμοποιεί μέχρι στιγμής.

Αυτή η αλλαγή σημαίνει ότι ο Carlos Sainz θα χρησιμοποιήσει τον τρίτο του κινητήρα για φέτος , οπότε μία ποινή αργότερα στην σεζόν είναι αναπόφευκτη.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).