ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

H Mclaren έκανε ένα βήμα μπροστά λόγω των κινητήρων της Renault

H Mclaren δεν έχει καμία αμφιβολία για την Renault και πιστεύει πως θα έχει αμοιβαία ανάπτυξη κινητήρων,αν και οι δυο ομάδες βρίσκονται σε μια μάχη για την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών

Με την Mclaren να έχει κάνει ένα βήμα μπροστά και την Renault να προσπαθεί να ανέβει από το πρώτο δύσκολο μέρος της σεζόν,όλα δείχνουν πως οι δυο ομάδες θα παλεύουν σώμα με σώμα για τον τίτλο Best of the rest πίσω από τις τρεις πρώτες ομάδες.

Αυτό ανοίγει ένα ενδιαφέρον δυναμικό,γιατί η Mclaren είναι ένας πελάτης της Renault και υποστηρίζει πως ο Γάλλος κατασκευαστής ήταν κάτι σημαντικό για την πρόοδο τους.

Την στιγμή που η σχέση τους μπορεί να γίνει λίγο πολιτικά περίπλοκη ανάμεσα τους ο

Andreas Seidl έχει πίστη πως η Renault δεν θα παίξει κάποιο παιχνίδι για να κρατήσει κάποιο προβάδισμα.

“Σίγουρα φαίνεται πως η βασική μάχη από τις μεσαίες ομάδες θα είναι μεταξύ εμάς και την Renault,”εξήγησε ο Seidl.

“Στο τέλος βασίζεται στις συνεχές αναβαθμίσεις,μαθαίνοντας το μονοθέσιο,και στην εκτέλεση του αγώνα.”

“Όπως έχω ξανά πει έχουμε μια πολύ καλή,και υγιείς σχέση με την Renault. Eίναι πολύ ξεκάθαρο. Το βήμα που έκανε η Renault από πέρυσι για φέτος,επίσης είναι ένας ακόμα λόγος που μπορέσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και με το μονοθέσιο.”

“Οπότε υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη με την σχέση που έχουμε,και πολύ αγνή από την μεριά των κανονισμών. Yπάρχει ένας ξεκάθαρος κανόνας που λέει πως η κύρια ομάδα και οι πελάτες  παίρνουν τα ίδια υλικά και τα ίδια προγράμματα δύναμης.”

McLaren
Ενώ η Renault παρουσίασε τον τελευταίο αναβαθμισμένο κινητήρα πριν την Mclaren, ο Seidl είπε πως η στιγμή για αυτό ήταν καθαρή επιλογή της ομάδας του.

Και είναι ξεκάθαρος πως στις μελλοντικές αναβαθμίσεις που θα παρουσιαστούν,η Mclaren θα ξέρει ακριβώς τι γίνεται και θα έχει την ευκαιρία να πάρει τις καινούργιες μονάδες ισχύος την ίδια στιγμή.

“Όπως πάντα,κάθε φόρα που έφεραν μια αναβάθμιση,πρώτα από όλα είναι ξεκάθαρα για το τι γίνεται από θέμα χρονικής στιγμής. “είπε ο Seidl.

“Όπως έκαναν και στην Barcelona,όταν πήραμε την πρώτη αναβάθμιση από άποψη αξιοπιστίας,και οι δυο εξοπλιστήκαμε την ίδια στιγμή με τις αναβαθμίσεις.”

“Αλλά μερικές φορές δεν θέλουμε να το κάνουμε την ίδια στιγμή γιατί αυτό βασίζεται στα γενικά σχέδια,και πως θα χωρέσει μέσα στην όλη σεζόν για να αποφύγουμε ποινές.”

Καθώς ο Daniel Ricciardo πονηρά πρότεινε στο βρετανικό γκραν πρι πως η Renault και η Mclaren πρέπει να δουλέψουν μαζί για να ενώσουν τις δυνάμεις των μονοθεσιών τους,ο Seidl   ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν κάποιες άλλες διασυνδέσεις μεταξύ τους.

“Η σχέση μας είναι καθαρά για την μονάδα ισχύος,”είπε.”Σαν ομάδα είμαστε μια ανεξάρτητη ομάδα και επίσης θέλουμε να μείνουμε ανεξάρτητοι.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).