ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Η φόρμα του Leclerc δεν επηρέασε τον Vettel στην απόφάση του στο Sochi

Ο Sebastian Vettel λέει ότι η ομάδα της Ferrari “δεν οριστικοποίησε τιποτα”σχετικά με την πολιτική των team orders.

Οι εντάσεις αυξήθηκαν στην Scuderia καθώς ο Vettel δεν τήρησε την συμφωνία που είχε γίνει πριν τον αγώνα ώστε να αλλάξει θέσεις με τον Charles Leclerc.

Ο Leclerc ο οποίος τερμάτισε τρίτος στο Sochi μετά την εγκατάλειψη του Hamilton, λέει ότι η στάση της Ferrari στα team orders είναι “ξεκάθαρη πλέον“.

Απευθυνόμενος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν από το Ιαπωνικό Grand Prix o Vettel είχε την άποψη του σχετικά με την κατάσταση, προσθέτοντας:

” Μιλήσαμε γι’ αυτό προφανώς, περισσότερο από μία φορά.”

“Μιλήσαμε μεταξύ μας. Ίσως διαφορετικά απ’ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι πιστεύουν. Αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο. Τίποτα δεν ήταν τελεσίδικο. Δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο.”

“Σίγουρα θα υπήρχαν ορισμένα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα κοιτώντας πίσω. Αλλά στο τέλος ανυπομονούμε γι’ αυτόν τον αγώνα και τους επόμενους αγώνες. Οπότε δεν ανησυχούμε πολύ.”

vettel

Μετά από μία δύσκολη αρχή στην καριέρα του στην Ferrari, ο Leclerc έχει βρεθεί στις εννιά τελευταίες κατατακτήριες μπροστά από τον Vettel έχοντας τέσσερις συνεχόμενες pole position και δύο νίκες περνώντας μάλιστα μπροστά από τον Γερμανό στην βαθμολογία.

Ερωτηθείς αν η πρόσφατη φόρμα του Leclerc επηρέασε την απόφαση του να αγνοήσει τα team orders στο Sochi, o Vettel απάντησε :

“Όχι καθόλου”.

“Προφανώς δεν είναι χαρούμενος αν είμαι αργότερος. Είτε είναι στα ελεύθερα δοκιμαστικά, στις κατατακτήριες ή στον αγώνα, είναι το ίδιο και όχι μόνο φέτος αλλά και στα προηγούμενα χρόνια.”

“Υπάρχουν ορισμένα πράγματα φέτος που δυσκολεύτηκα εδώ και εκεί με το αυτοκίνητο,. Κάτι που δεν μου απέτρεψε να εξηγώ το καλύτερο μου. Δεν νομίζω ότι θα ήταν κάτι διαφορετικό αν ήταν κάποιος άλλος στο αυτοκίνητο.”

“Ο Charles κάνει πολύ καλή δουλειά. Αλλά νομίζω ότι είναι σε μεγάλο βαθμό και πραγματικά το πιστεύω πρώτα ένας αγώνας ενάντια στον εαυτό σου και μετά με τους άλλους.”

vettel

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).