ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Η Ferrari πρέπει να είναι πιο κοντά με την Red Bull στο Μεξικό

O Sebastian Vettel θεωρεί ότι η Ferrari πρέπει να είναι πιο κοντά με την αντίπαλο της Red Bull στο Μεξικάνικο Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η Red Bull πηγαίνει στο Μεξικό με πολλούς να την θεωρούν φαβορί καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια πανηγύρισε την νίκη στην συγκεκριμένη πίστα.

Ο Vettel, ο οποίος πήρε την pole position το 2017 και τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Verstappen πέρυσι, πιστεύει ότι η Ferrari είναι σε καλύτερη θέση για να παλέψει για την νίκη αυτή την φορά.

“Προφανώς οι αγώνες σε υψόμετρο έχουν αντίκτυπο στο πως αισθάνεται το αυτοκίνητο” εξήγησε ο Vettel.

Vettel

“Αγωνιζόμαστε με μέγιστη κάθετη δύναμη όσον αφορά το set-up του αυτοκινήτου. Αλλά από την στιγμή που αγωνιζόμαστε τόσο ψηλά από το επίπεδο της θάλασσας. Ο αέρας είναι πιο αραιός και το μονοθέσιο παράγει πολύ μικρότερη κάθετη δύναμη.”

“Στις μεγάλες ευθείες, νομίζω ότι βλέπουμε τις μεγαλύτερες τελικές της σεζόν. Το κάνει δύσκολο να διαχειριστούμε τις στροφές επειδή έχουμε πολύ μικρή κάθετη δύναμη στο αυτοκίνητο.”

“Το μονοθέσιο κινείται πολύ και είναι δύσκολο να κάνουμε τα ελαστικά να λειτουργήσουν. Για την ακρίβεια είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει όλο το μονοθέσιο και να πάρεις την σωστή αίσθηση από αυτό. Είναι σχετικά ένας σύντομος γύρος αλλά όχι εύκολος.”

“Κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο χρόνων, βρισκόμαστε σε ανοδική τάση στο Μεξικό. Αλλά νομίζω ότι η διαφορά μεταξύ μας έχει μικρύνει, οπότε ας δούμε πως ήλθα τα πάμε την φετινή χρονιά.”

Vettel

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).