ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η Ferrari πιστεύει ότι χρησιμοποίησε τα team orders στην σωστή στιγμή

Ο επικεφαλής της Ferrari Mattia Binotto πιστεύει ότι η ομάδα του χρησιμοποίησε τα team orders την “σωστή στιγμή” στο Ισπανικό  GP και αμφιβάλει στο αν υπήρχε λόγος να τους αλλάξει θέσεις νωρίτερα. 

Ο Οδηγός της Ferrari Sebastian Vettel είχε ένα μεγάλο μπλοκάρισμα στην πρώτη στροφή το οποίο τον έριξε πίσω από τους οδηγούς της Mercedes και τον Max Verstappen ενώ ο Leclerc ήταν ακριβώς πίσω του.

Στον πρώτο γύρο ο Vettel ήταν 4 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο του αγώνα Lewis Hamilton ενώ στου επόμενους 10 έχασε αλλά 7 δευτερόλεπτα πριν κάνει στην άκρη για να περάσει ο Leclerc.

“Θα έπρεπε να είχαμε αλλάξει νωρίτερα; Νομίζω ότι δεν είναι ποτέ μια εύκολη απόφαση.” είπε ο Binotto.

“Αλλά έχουμε αποδείξει ως ομάδα ότι από την αρχή της σεζόν προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα της ομάδας μας στο τέλος.”

” Έχουμε αλλάξει στο παρελθόν, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε ξανά σήμερα, ειδικά που ήταν σε διαφορετικές στρατηγικές σε εκείνο το σημείο.”

“Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα; Την στιγμή που το κάνεις,  πρέπει να σιγουρευτείς ότι ο οδηγός από πίσω έχει αρκετό ρυθμό. Αλλιώς ανταλλάζεις (θέσεις) και δεν έχεις αποτέλεσμα. Μπορεί να χρειαστούν μερικοί γύροι για να το αξιολογήσουμε. “

Ferrari

Μετά τα πρώτα pit stop, ο Vettel πέρασε 10 γύρους κολλημένος πίσω από τον Leclerc παρόλο που είχε πλεονέκτημα στα ελαστικά και ένα δεύτερο pit stop να κάνει, ενώ ο Μονεγάσκος ήταν σε στρατηγική ενός pit stop.

“O Charles πάλευε για την τρίτη θέση με τον Verstappen επειδή ήταν σε διαφορετική στρατηγική με τα σκληρά ελαστικά με ένα pit stop.” είπε ο Binotto.

“Οπότε ήταν σημαντικό γι’ αυτόν να μην χάσει χρόνο σε εκείνο το σημείο του αγώνα.  Απλά περιμέναμε μέχρι την κατάλληλη στιγμή και δεν είμαι βέβαιος ότι θα έπρεπε να το κάνουμε νωρίτερα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).