ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η Ferrari πιστεύει ότι έχει συντριπτικά στοιχεία υπέρ της

Η Ferrari πιστεύει ότι έχει συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία υπέρ της λίγο πριν την ακρόαση σχετικά με το αίτημα της να επανεξεταστεί η ποινή του Sebastian Vettel στον Καναδά.

Ακρόαση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 14:15 (τοπική ώρα Γαλλίας) με τους αγωνοδίκες του GP του Καναδά και τους εκπροσώπους της Ferrari να πρόκειται να συζητήσουν για το αν θα πρέπει να επανεξετάσουν την απόφαση τιμωρίας του Vettel με ποινή 5 δευτερολέπτων η οποία του κόστισε την νίκη.

Η απόπειρα της Ferrari για την επανεξέταση της υπόθεσης βασίζεται στην πεποίθησή της ότι έχει στην διάθεση της νέες και σχετικές αποδείξεις που δεν ήταν διαθέσιμες στους αγωνοδίκες εκείνη την στιγμή.

Αυτές οι αποδείξεις περιλαμβάνουν δεδομένα GPS, τηλεμετρία και την μαρτυρία του Vettel.

Μιλώντας πριν την ακρόαση η οποία θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις δύο ελεύθερες δοκιμές, ο αθλητικός διευθυντής Laurent Mikes είπε:

“Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως σεβόμαστε πολύ το έργο των αγωνοδικών.”

Ferrari

“Ξέρουμε ότι είναι μία δύσκολη δουλειά. Είναι ένας περίπλοκος κόσμος, περίπλοκοι αγώνες και επομένως υποστηρίζουμε πλήρως αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν. Τώρα μετά το Grand Prix έχουμε πρόσβαση σε μία σειρά νέων στοιχείων.”

“Κοιτάξαμε τα στοιχεία και γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε το δικαίωμα επανεξέτασης από την FIA. Πιστεύουμε πως αυτά τα στοιχεία  είναι αρκετά συντριπτικά για να διαπιστωθεί ότι ο Sebastian δεν παραβίασε κανέναν κανόνα.”

Ερωτηθείς ποια στοιχεία είναι αυτά ο Mekies είπε:

“Νομίζω ότι το να πω περισσότερα θα ήταν ανάρμοστο επειδή η ακρόαση είναι σήμερα το απόγευμα.”

“Και πάλι υποστηρίζουμε πλήρως αυτή την διαδικασία.”

Αν ο Vettel πάρει πίσω τους βαθμούς την νίκης θα μειώσει τη  διαφορά από τον Hamilton στους 48 βαθμούς. Ενώ η Ferrari θα βρεθεί 109 πίσω από τα ασημί βέλη.

Vettel

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).