ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Binotto – Η Ferrari μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα ρίσκα με την στρατηγική

O επικεφαλής της Ferrari Mattia Binotto πιστεύει ότι η ομάδα του θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα ρίσκα με.την στρατηγική στο Grand Prix του Μεξικό.

Παρά το γεγονός ότι οι Charles Leclerc και Sebastian Vettel εκκόνησαν από την πρώτη σειρά και ηγήθηκαν στα πρώτα στάδια του αγώνα, μία τολμηρή στρατηγική από την Mercedes επέτρεψε στον Lewis Hamilton να βρεθεί μπροστά τους και να πανηγυρίσει την δέκατη νίκη του στην σεζόν.

Ο poleman Charles Leclerc έκανε δύο pit stop, ενώ ο Vettel δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Hamilton στα τελευταία στάδια του αγώνα παρόλο που είχε πιο φρέσκια γόμα ελαστικών.

Ο Binotto λέει ότι δεν συνειδητοποίησε μέχρι “πολύ αργά” ότι η στρατηγική ενός pit stop ήταν η καλύτερη επιλογή και παραδέχτηκε ότι η Mercedes πήρε την σωστή απόφαση.
Binotto

“Όταν ο Charles σταμάτησε ήταν πολύ νωρίς να ποντάρουμε στην στρατηγική ενός pit stop. Θα ήταν πολύ τολμηρό.” είπε ο Binotto.

“Όχι μόνο για την υποβάθμιση των ελαστικών αλλά και για την φθορά τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεις και να αναλύσεις στα δεδομένα.”

“Σίγουρα το ρίσκο που πήρε η Mercedes ήταν το σωστό ρίσκο. Πήραν κάποια ρίσκα για να κερδίσουν.”

“Αυτός ήταν ο τρόπος, ίσως θα έπρεπε να πάρουμε περισσότερα ρίσκα. Είναι δύσκολο να κρίνουμε. Μετά το αποτέλεσμα είναι εύκολο να πεις ναι.”

“Μετά την Παρασκευή και το Σάββατο σίγουρα δεν περιμέναμε μία τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής για αυτά τα ελαστικά. Πρέπει να κοιτάξουμε πίσω και να δούμε γιατί συμπεριφέρονται έτσι, να μάθουμε κάτι.” πρόσθεσε.

“Αλλά νομίζω ότι όλοι εξεπλάγησαν. Νομίζω ότι ακόμα και οι άνθρωποι που μπήκαν νωρίς για ένα pit stop πήραν ένα ρίσκο. Δεν νομίζω ότι αυτή ήταν η αρχική τους πρόθεση.”

Binotto

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).