ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η Ferrari εξηγεί γιατί καθυστέρησε το pit stop του Leclerc

O επικεφαλής της Ferrari Mattia Binotto λέει ότι η ομάδα είχε ελάχιστες ευκαιρίες για να αποφύγει να χάσει ο Verstappen την θέση του από τον Max Verstappen κατά την διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας. 

Ο οδηγός της Ferrari Βρέθηκε πίσω από τον Verstappen όταν μπήκαν μαζί στα pit στο τέλος του πρώτου stint. Ωστόσο κατάφερε να τον περάσει άμεσα μέσα στην πίστα.

Έμεινε μπροστά του μέχρι την στιγμή που έκανε την εμφάνισή του το αυτοκίνητο ασφαλείας, με την Red Bull να δείχνει ανώτερη.

Ο Binotto είπε ότι η ομάδα ήταν σε μειονεκτική θέση σε εκείνο το σημείο επειδή ο Verstappen θα μπορούσε να αντιδράσει σε ότι και να έκαναν.

“Γνωρίζαμε ότι στην ενδοεπικοινωνία είπαν στο Max να κάνει το αντίθετο από τον Charles και αν είχε σταματήσει o Max θα έμενε εκτός και απλά θα φέρναμε τον Charles πίσω απ’ όλους. Πιθανόν αυτή να μην ήταν η σωστή επιλογή. “

“Νομίζω ότι δεν είχαμε πραγματικά καμία επιλογή τότε.  Προσπαθούσαμε να μείνουμε μπροστά. Αλλά μόλις ο Max σταμάτησε κοιτάξαμε όλα μας τα δεδομένα και ήταν ακόμα καλά για εμάς να σταματήσουμε ξανά. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να σταματήσουμε νωρίτερα, επειδή οι άλλοι θα εμένα εκτός και θα χάναμε όλο μας το πλεονέκτημα.”

Ferrari

Η Ferrari για άλλον έναν αγώνα αποφάσισε να ξεκινήσει με την μαλακή γόμα και ο Binotto λέει πως δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό τους έδωσε πλεονέκτημα ή όχι.

“Νομίζω πως τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν η λανθασμένη επιλογή.”

“Έχοντας συζητήσει με τους οδηγούς, νομίζω πως ο Charles είχε καλό ρυθμό στην αρχή του αγώνα. Είχε τον έλεγχο των ελαστικών χωρίς να τα καταστρέψει. Ήταν σε θέση τουλάχιστον να διαχειριστεί τον ρυθμό και να είναι στον πρώτο γύρο γρηγορότερος απ’ όλους πίσω του.

“Πιστεύουμε πως ήταν η σωστή επιλογή. Ήταν δύσκολο να υπάρξει σύγκριση.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).