ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton- Η Ferrari είχε καλύτερη στρατηγική παρά την νίκη μας

Ο Lewis Hamilton λέει ότι η Ferrari είχε την σωστή στρατηγική για το Ρωσικό Grand Prix παρόλο που η Mercedes έκανε το 1-2.

Και οι δύο οδηγοί της Mercedes άρχισαν τον αγώνα χρησιμοποιώντας την μεσαία γόμα ενώ ή Ferrari χρησιμοποίησε την μαλακή.

Ο Hamilton λέει πως ο αγώνας έδειξε ότι η Ferrari πήρε την σωστή απόφαση.

“Ξέραμε ότι ήμασταν προφανώς σε διαφορετικά ελαστικά” είπε.

“Βάλαμε τους εαυτούς μας σε μία διαφορετική στρατηγική από αυτήν την άποψη και ήλπιζα ότι θα μα εκδώσουν την ευκαιρία να παλέψουμε μαζί του σε κάποιο στάδιο του αγώνα.”

Ο Hamilton ακόμα είπε πως η Mercedes υποτίμησε το ποσό ανθεκτική θα ήταν η μαλακή γόμα.
Hamilton

“Νομίζω ότι τελικά είχαν δίκιο επειδή η μαλακή γόμα ήταν πολύ πιο ισχυρή απ’ ότι αναμενόταν.”

“Υπήρχε αυτή η διαφορά μεταξύ των ελαστικών οπότε το να συμβαδίσω με τα μαλακά και την ταχύτητα τους. Θεέ μου ήταν τόσο δύσκολο, δεν το περίμενα αυτό. “

H στρατηγική της Mercedes για τον Hamilton τον ήθελε να τρέξει ένα μεγάλο πρώτο stint με μεσαία γόμα ελαστικών. Αλλά το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας το άλλαξε αυτό.

“Σκοπεύαμε να τρέξουμε για 15 γύρους περισσότερο ή κάτι τέτοιο. Ελπίζοντας πως όταν επιστρέφαμε θα μπορούσαμε να παλέψουμε με έναν από τους δύο που ήταν με διαφορετικό λάστιχο. Αλλά προφανώς το αυτοκίνητο ασφαλείας τα άλλαξε όλα.”

Ενώ ο SebastianVettel εγκατέλειψε, ο Charles Leclerc βρέθηκε πίσω από τον Lewis Hamilton στην περίοδο του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας ενώ έχασε άλλη μία θέση από τον Valtteri Bottas οταν έκανε ένα έξτρα pit stop για να βάλει την μαλακή γόμα.

“O Valterri έκανε μία εκπληκτική δουλειά επειδή δεν είναι εύκολο να κρατήσει τις Ferrari πίσω και ο Charles οδηγάει τόσο καλά. ” είπε ο Hamilton.

“Τελικά είναι απλά μία απίστευτη ημέρα για την ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που είχαμε. Νομίζω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο γνωρίζαμε πως έπρεπε να βγάλουμε περισσότερα από το αυτοκίνητο. Οτι υπήρχαν περισσότερες δυνατότητες εδώ, αλλά δεν ξέραμε που ήταν.”

“Νομίζω ότι φέραμε τους εαυτούς μας λίγο πιο κοντά στις Ferrari αυτό το Σαββατοκύριακο και ήταν αρκετό για να βρεθούμε μπροστά τους.”

Hamilton

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).