ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – Οι Ferrari δεν είναι τα μόνα μονοθέσια που φοβόμαστε αυτό το σαββατοκύριακο

O Lewis Hamilton λέει πως η Mercedes δεν έχει “καμία ελπίδα” να ανταγωνιστεί την Ferrari στις ευθείες του Μεξικού αυτή την εβδομάδα, αφού έχει την πρώτη του ευκαιρία να κλειδώσει το έκτο του πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Hamilton είναι 64 πόντους μπροστά από τον teammate του Valtteri Bottas στην κατάταξη και ένας τερματισμός στο βάθρο αυτή την εβδομάδα θα ήταν αρκετός για να εξασφαλίσει τον τίτλο.

Αλλά παρόλο που ξέρει πως έχει την ευκαιρία να πάρει ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών, γνωρίζει πως το αβαντάζ της Ferrari στην ευθεία σημαίνει πως η ομάδα του θα είναι πίσω αυτή την εβδομάδα.

Μιλώντας για την προσοχή του στο να κλειδώσει τον τίτλο στο Μεξικό, ο Hamilton είπε. “Νομίζω πως για έμενα δεν ήταν πότε η περίπτωση να θέλω πάντα να σπεύδω τα πράγματα.”

“Ο Valtteri οδήγησε πολύ καλά όλη την χρονιά. Έκανε πολύ καλή δουλεία σήμερα και λογικά θα κάνει μια πολύ σταθερή δουλεία για τους επόμενους αγώνες. Οπότε ακόμα πρέπει να παλέψουμε, η μάχη συνεχίζεται.”

“Νομίζω πως το Μεξικό γενικά είναι ο χειρότερος αγώνας για εμάς μέσα στην χρονιά γιατί ο τρόπος που είναι στημένο το μονοθέσιο θα είναι δύσκολο για εμάς. Οι τελευταίοι αγώνες ήταν λίγο δύσκολοι αν και κερδίσαμε τον τίτλο .”

“Ελπίζω για μια καλύτερη εβδομάδα αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε τις Ferrari με αυτές τις μεγάλες ευθείες.”

“Δεν έχουμε καμία ελπίδα να περάσουμε μπροστά, αυτό είναι το σίγουρο. Αλλά ακόμα αν δεις και τους άλλους,οι McLaren φτάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες στις ευθείες. Όπως και τα Red Bull οπότε θα είναι κάτι περίεργο για εμάς.”

“Δεν προβλέπω πως θα είναι στο Μεξικό. Πιστεύω πως θα έχουμε μια μάχη για μερικούς αγώνες ακόμα.”

Ο Hamilton πρέπει να κρατήσει ένα μαξιλαράκι 78 πόντων από τον Bottas μετά το Μεξικό για να εγγυηθεί το πρωτάθλημα.

Χάρις στους πόντους μπόνους από τους ταχύτερους γύρους αυτή την χρονιά, όποιος τον πάρει θα είναι καθοριστικός για το αν θα συνεχίσει η μάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι χρειάζεται ο Hamilton για να κερδίσει τον τίτλο στο Μεξικό

* Αν κερδίσει και πάρει τον ταχύτερο γύρο, ο Bottas πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον τρίτος.

*Αν κερδίσει και δεν πάρει τον ταχύτερο γύρο, ο Bottas πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον τέταρτος.

*Αν είναι δεύτερος(ανεξαρτήτως τον ταχύτερο γύρο), ο Bottas πρέπει να τερματίσει έβδομος η ψηλότερα.

*Να τερματίσει τρίτος και πάρει τον ταχύτερο γύρο, ο Bottas πρέπει να τερματίσει όγδοος η ψηλότερα

*Αν είναι τρίτος χωρίς τον ταχύτερο γύρο, ο Bottas πρέπει να τερματίσει ένατος, η δέκατος με τον ταχύτερο γύρο.

Hamilton

Ενώ ο Bottas ξέρει πως θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να κερδίσει τον Hamilton στο πρωτάθλημα αυτό τον χρόνο, γνωρίζει πως οι περιστάσεις μπορούν να αλλάξουν γρήγορα στην F1.

“Δεν παρατάω τίποτα όταν υπάρχει ακόμα θεωρητική πιθανότητα οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάτι τέτοιο,” είπε. “Τα πάντα είναι πιθανά αν και είμαι ρεαλιστής και επίσης θα πρέπει να είμαι πολύ τυχερός. Αυτό είναι ένα γεγονός, να κερδίσω όλους τους απερχόμενους αγώνες.”

“Είναι δικό μου λάθος, κυριότερα, που είμαι τόσο πίσω στους πόντους σε σύγκριση με τον Lewis. Είναι το λάθος μου το οποίο προσπαθώ να διορθώσω για το μέλλον αλλά είναι εδώ που είμαστε τώρα και θα πάρω αγώνα με αγώνα για να δω πως θα πάει.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).