ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Η Ferrari δεν θα κάνει έφεση για την απόφαση των αγωνοδικών στο Αυστριακό GP

H Ferrari δεν θα κάνει έφεση στην απόφαση της FIA να μην τιμωρήσει τον Max Verstappen στο Αυστριακό GP για το συμβάν με τον Charles Leclerc.

O Verstappen πέρασε τον Leclerc στην στροφή τρία με τρεις γύρους να απομένουν, αλλά φάνηκε να σπρώχνει τον οδηγό της Ferrari εκτός πίστας.

Οι αγωνοδίκες ωστόσο εξέτασαν το ατύχημα  και θεώρησαν ότι ήταν αγωνιστικό συμβάν. 

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα η Ferrari έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση κατά της απόφασης. Όπως είχε κάνει ανεπιτυχώς και για την ποινή του Vettel στο GP του Καναδά. 

Ωστόσο ο επικεφαλής της Ferrari Mattia Binotto επιβεβαίωσε ότι δεν θα το κάνουν για “το καλό του αθλήματος “, ακόμα και αν διαφωνεί με την απόφαση των αγωνοδικών.

“Ακόμα πιστεύουμε ότι ήταν λάθος η απόφαση, αυτή είναι η γνώμη μας” είπε ο Binotto. 

“Πιστεύουμε ότι ο Charles αφήνει όλο τον χώρο. Δεν έκανε λάθος, μία σύγκρουση έγινε και αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι πρόκειται για σαφής κανόνες τους οποίος πρέπει να σεβόμαστε ή όχι.”

“Και αυτοί είναι ακριβώς οι ίδιοι κανόνες που είχαν εφαρμοστεί στους προηγούμενους αγώνες. Έχοντας πει ότι σεβόμαστε πλήρως την απόφαση των αγωνοδικών.”

“Είναι οι δικαστές. Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό και ακόμα περισσότερο σαν οπαδός της Ferrari – σαν ο απόλυτος οπαδός της Ferrari – νομίζω ότι είναι ώρα για την Formula 1 να γυρίσει σελίδα και να κοιτάξει μπροστά.”

Ferrari

“Όπως συχνά λέμε πρέπει να αφήνουμε τους οδηγούς να παλεύουν. Οπότε μπορεί να μην είμαστε χαρούμενοι με την απόφαση. Δεν υποστηρίζουμε την απόφαση. Αλλά κατά κάποιο τρόπο καταλαβαίνουμε το γεγονός ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και γενικά αυτό είναι καλό για το άθλημα και καλό για την F1.”

“Μπορούμε να κάνουμε έφεση. Μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να έχουμε την πρόθεση να κάνουμε έφεση αργότερα αλλά αποφασίσαμε να μην το κάνουμε. Όπως είπαμε είναι καλό για το άθλημα να γυρίσει σελίδα και να κοιτάξει μπροστά. “

“Οπότε μπράβο στον Verstappen για την νίκη του. Έκανε έναν φανταστικό αγώνα σήμερα όπως και ο Charles ο οποίος οδήγησε πολύ καλά. Θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!