Η Ferrari δεν αναμένει σύντομα “σημαντικές” βελτιώσεις

Η Ferrari δεν αναμένει να είναι σε θέση να βελτιώσει το φετινό  της μονοθέσιο με οποιονδήποτε σημαντικό τρόπο προς το παρόν. 

Μπορεί η Ferrari στις χειμερινές δοκιμές να έδινε τον ρυθμό, αλλά στο ξεκίνημα της σεζόν έχει αποτύχει να κερδίσει έστω ένα Grand Prix με την Mercedes πλέον να βρίσκεται 118 βαθμούς μπροστά.

Η Ιταλική ομάδα έφερε αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στο Αζερμπαϊτζάν και στο Ισπανικό GP. Επίσης έσπευσε να φέρει έναν νέο κινητήρα στην Ισπανία. Αλλά ο επικεφαλής της ομάδας Mattia Binotto λέει ότι πρόκειται να συμβεί τίποτα παρόμοιο αυτό το Σαββατοκύριακο στον Καναδά αλλά ούτε και στο σύντομο μέλλον.

“Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί αυτή την στιγμή και προς το παρόν δεν θα έχουμε αλλαγές στο μονοθέσιο που θα έχουν σημαντική επίδραση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της σεζόν.” είπε.

Η Ferrari πιστεύει ότι το βασικό της πρόβλημα αυτήν την χρονιά είναι ότι δεν μπορεί να φέρει τα ελαστικά στις σωστές συνθήκες για να λειτουργήσουν.

Ο Binotto μετά τον αγώνα του Monaco είπε:

” Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε μαγική λύση στον Καναδά. ” αλλά ήταν αισιόδοξος με το γεγονός ότι ” Το Montreal  είναι μία διαφορετική πίστα. Έχει διαφορετική διαμόρφωση, με διαφορετικούς συνδυασμούς, διαφορετικά set-up . ” και μπορεί να είναι είναι ευνοϊκό για την Ferrari.

Επίσης σημείωσε ότι το Montreal δεν είναι ο τελευταίος αγώνας, υπογραμμίζοντας ότι η Ferrari έχει ακόμα χρόνο.

Το Montreal είναι ίσως η ευκαιρία της Ferrari να ασκήσει πίεση στην Mercedes. Οι μεγάλες ευθείες που έχει η πίστα ευνοούν την ταχύτητα που έχει η Ferrari στις ευθείες.

Ερωτηθείς για το αν ο Καναδάς μπορεί να τους προσφέρει αισιοδοξία ο Binotto είπε:”Είναι πολύ δύσκολο να κρίνω.”

“Νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερη εμφάνιση σε σύγκριση με την Βαρκελώνη. Αλλά νομίζω ότι η Mercedes έχει το καλύτερο και δυνατότερο αυτοκίνητο αυτή την στιγμή.”

“Νομίζω ότι αυτοί θα προηγούνται αλλά ίσως κλείσει η διαφορά. Αν παρουσιαστεί μια ευκαιρεί θα είμαστε έτοιμοι να την πάρουμε.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS