ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Binotto – Η Ferrari άρχισε να κατανοεί το μονοθέσιο του 2019

Ο επικεφαλής της Ferrari Mattia Binotto λέει ότι επιτέλους άρχισαν  να καταλαβαίνουν το μονοθέσιο του 2019.

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει το ταχύτερο μονοθέσιο στις ευθείες καθ’ όλη την χρονιά του έτους, η Ferrari έχει δυσκολευτεί στις αργές πίστες και δεν έχει καταφέρει να πάρει τα μέγιστα από το πακέτο της σε πολλούς αγώνες.

Η Scuderia εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα της στις πίστες του Βελγίου και της Ιταλίας με τον Charles Leclerc να πετυχαίνει δύο συνεχόμενες νίκες ωστόσο περιμένει να δυσκολευτεί αρκετά στην πίστα της Σιγκαπούρης.

“Γνωρίζαμε ότι σε αυτές τις πίστες θα ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά δεν ήταν δεδομένο.” είπε ο Binotto.

“Αλλά το να έχουμε περισσότερες ευθείες ήταν σημαντικό για εμάς. Σημαντικό να μην χάσουμε άλλες ευκαιρίες όπως χάσαμε στο πρώτο μισό της σεζόν.”

“Νομίζω ότι το γεγονός πως αξιοποιήσαμε τις δυνάμεις του αυτοκινήτου μας κάνει πολύ χαρούμενους. Αλλά για τους επόμενους αγώνες, νομίζω μπορεί να είναι όπως το πρώτο μέρος της σεζόν.”

Binotto

“Υπήρξαν αγώνες, υπήρξε η Γερμανία, ο Καναδάς, το Μπαχρέιν όπου το αυτοκίνητο μας ήταν ανταγωνιστικό και άλλοι που οι αδυναμίες του μονοθεσίου μας δεν μας έδιναν την πιθανότητα για νίκη.”

“Αλλά δύσκολα να μαντέψουμε σε ποιες. Νομίζω είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εξελίζουμε το μονοθέσιο. Επειδή το καταλαβαίνουμε και δίνει στους οδηγούς μας την καλύτερη ευκαιρία όπου μπορούνε.”

Η Ferrari εισήγαγε μία αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος στην Monza, αλλά ο Binotto επιμένει ότι η ισχυρή απόδοση στην πατρίδα της Ferrari δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα της δύναμης του κινητήρα.

“Είχαμε την νέα μονάδα ισχύος η οποία μας έδωσε ταχύτητα και δύναμη στις ευθείες. Αλλά βελτιώσαμε και αεροδυναμικά τμήματα, με το πακέτο χαμηλής δύναμης να αποδεικνύεται καλό για τις υψηλές ταχύτητες.”

“Σίγουρα η ταχύτητα που είδατε στις ευθείες δεν είναι μόνο από τον κινητήρα. Αλλά και από το αεροδυναμικό πακέτο που έχουμε αναπτύξει.”

“Δουλεύουμε πολύ πίσω στο Maranello προσπαθώντας να προσθέσουμε λίγη κάθετη δύναμη. Ίσως, ίσως να προστεθούν κάποια κομμάτια.”

Binotto

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).