ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Nico Rosberg – “Η F1 χρειάζεται δημιουργικές λύσεις για να επιβιώσει”

Η F1 κάνει μέχρι στιγμής σωστές κινήσεις σχετικά με την διαχείριση της κρίσης, αλλά θα χρειαστεί να γίνουν ακόμα πιο δημιουργικοί. Δήλωσε ο Nico Rosberg σε συνέντευξη του στην DW.

 Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, ευελπιστεί πως θα πραγματοποιηθούν αρκετοί αγώνες την φετινή σεζόν. Κάνοντας παράλληλα τις δικές του προτάσεις.

Σε συνέντευξη του στην DW, ο Rosberg πρότεινε οι αγώνες να γίνονται χωρίς θεατές και μάλιστα δύο ανά Σαββατοκύριακο!  

“Ίσως θα μπορούσαμε να είμαστε πιο δημιουργικοί. Να γίνονται διπλοί αγώνες χωρίς θεατές οπού για παράδειγμα το Σάββατο ο αγώνας θα γινόταν κανονικά και την Κυριακή τα μονοθέσια θα έτρεχαν στην ίδια πίστα με αντίστροφη κατεύθυνση”.

“Θα βοηθούσε αρκετά να γίνονται οι αγώνες χωρίς θεατές” πρόσθεσε. “Θα επέτρεπε ορισμένους αγώνες να πραγματοποιηθούν πιο σύντομα, χωρίς τον περιορισμό της ύπαρξης περισσότερων από 100 ανθρώπων στο ίδιο μέρος”.

Μετά και από την ανακοίνωση της αναβολής και του Grand Prix στο Μόντρεαλ, οι οικονομικές επιπτώσεις από την ακύρωση ή αναβολή των πρώτων 9 αγώνων του φετινού πρωταθλήματος είναι ήδη τεράστιες, με εκτιμήσεις να δείχνουν πιθανές ζημιές 85 εκ. δολαρίων. Γεγονός το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τις μικρότερες ομάδες. 

Ο Nico Rosberg συμπλήρωσε “Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι οικονομικής φύσεως, ειδικά για της μικρότερες ομάδες. Η F1 χρειάζεται όλες τις ομάδες. Αν μία ή δύο από τις μικρές ομάδες αναγκαστούν σε διάλυση το ενδιαφέρον θα μειωθεί δραματικά. Δεν θα υπάρχουν αρκετές ομάδες στο grid για να γίνει ένα σπουδαίο πρωτάθλημα”.   

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.