FIAUncategorized

C: Η F1 θα συνεχίσει με τα ελαστικά του 2019 και το 2020

Η F1 θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα ελαστικά της σεζόν 2019, καθώς και οι δέκα ομάδες απέρριψαν τα ελαστικά του 2020 σύμφωνα με την FIA.

Μία σύντομη δήλωση της FIA την Τετάρτη επιβεβαίωσε ότι και οι δέκα ομάδες ψήφισαν ομόφωνα να διατηρήσουν τα ελαστικά του 2019 παρά να αλλάξουν σε εκείνα του 2020 που είχε αναπτύξει η Pirelli καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Η γόμα του 2020 είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να μειώσει την φθορά και να προσφέρει ένα ευρύτερο εύρος λειτουργικής θερμοκρασίας  με λιγότερη υπερθέρμανση το μονοθέσιο βρίσκεται πίσω από ένα άλλο και δέχεται όλο τον βρώμικο αέρα.

FIA

Αλλά τα νέα ελαστικά της Pirelli άφησαν ανάμικτα συναισθήματα μετά από μια σειρά δοκιμών οι οποίες ξεκίνησαν στο Grand Prix της Αμερικής και ολοκληρώθηκαν μετά το Abu Dhabi.

“Η FIA θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο την Pirelli όσο και όλες τις ομάδες για την δουλειά τους και την συνεργασία τους στην βελτίωση των ελαστικών για την σεζόν του 2020 και πέρα.”  Δήλωσε η FIA

“Σε κάθε περίπτωση, τα διδάγματα αυτά θα είναι πολύτιμα για την περαιτέρω βελτίωση των ελαστικών στο μέλλον.”

Το 2020 θα είναι η τελευταία σεζόν που η F1 θα χρησιμοποιήσει ζάντες 13 ιντσών καθώς από το 2021 θα χρησιμοποιεί 18 ιντσών.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).