ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – Η διατήρηση της ίδιας προσέγγισης το κλειδί για τις συνεχόμενες pole

Ο Charles Leclerc λέει ότι η διατήρηση της ίδιας προσέγγισης είναι το κλειδί για την εντυπωσιακή πορεία των τεσσάρων συνεχόμενων pole position.

Ο Leclerc κυριάρχησε στις κατατακτήριες του Sochi και ξεπέρασε τον  Lewis Hamilton κατά 0.402s.

Ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος οδηγός της Ferrari μετά το 2001 και τον Michael Schumacher που καταφέρνει να κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενες pole position.

Μετά από μία δύσκολη αρχή με την Ferrari, o Leclerc έκανε αλλαγές στην προσέγγιση του και από το Γαλλικό Grand Prix και μετά έχει κυριαρχήσει έναντι του Vettel στις κατατακτήριες. Ο Μονεγάσκος αυτή την στιγμή έχει έξι pole position, δύο περισσότερες από κάθε οδηγό στο grid.

“Αισθάνεται τόσο ωραία αλλά δεν αλλάζει την προσέγγιση μου σε σχέση με τα άλλα Σαββατοκύριακα.” είπε o Leclerc.

“Κάθε φορά που πας σε μια διαδικασία, απλά το παίρνεις ως συνήθως χωρίς να σκέφτεσαι τους άλλους ή τις τελευταίες pole που είχα.”

“Βέβαια, αισθάνομαι ωραία αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι αυτά τα πράγματα και απλά θέλω να συγκεντρωθώ στην δουλειά μου.”

“Φυσικά έχω αυτοπεποίθηση πηγαίνοντας στις κατατακτήριες. Αλλά στο τέλος σε ένα σημείο θα τελειώσει, εάν είναι τώρα ή αργότερα δεν ξέρω.”

Leclerc

“Το μόνο πράγμα που προσπαθώ να κάνω είναι να επικεντρωθώ στον εαυτό μου. Να κάνω ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως έκανα και στους προηγούμενους τέσσερις αγώνες.”

“Σίγουρα δεν πάω στο αυτοκίνητο πιστεύοντας ότι θα είναι εύκολο και θα έρθει μόνη της. Απλά προσπαθώ να δουλεύω όπως έκανα στους προηγούμενους αγώνες και ελπίζω οι χρόνο ο να έρθουν.”

“Δεν νομίζω ότι είχα καθαρούς γύρους πριν το Q3.”

“Νομίζω ο πρώτος γύρος στο Q3 ήταν πολύ καλός. Ο δεύτερος γύρος ήταν πολύ καλός μέχρι την στροφή 16, όπου έχασα το πίσω μέρος και λίγο χρόνο.”

“Αλλά γενικά το αυτοκίνητο ήταν καλό και η ισορροπία γινόταν καλύτερη. Ρύθμισε λίγο την ισορροπία και ένοιωθα όλο και πιο σίγουρος.”

Ο Leclerc είναι αισιόδοξος σχετικά με τις πιθανότητες της Ferrari για νίκη και πιστεύει ότι η ομάδα του έκανε την σωστή επιλογή να ξεκινήσει με την μαλακή γόμα σε αντίθεση με την Mercedes που θα εκκινήσει με την μεσαία.

“Νομίζω ότι ο ρυθμός αγώνα χθες ήταν εξαιρετικά θετικός. Πιθανόν ο πιο θετικός ολόκληρης της σεζόν, οπότε αυτό είναι πολύ καλό. ” Εξήγησε ο Leclerc.

“Αλλά θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας. Η Mercedes εκκινεί με την μαλακή γόμα και πιστεύω πως η στρατηγική θα παίξει έναν ρόλο. Νομίζω πως κάναμε.την σωστή επιλογή να εκκινήσουμε με τα μαλακά αλλά θα δούμε αύριο.”

Leclerc

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!