Η αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος της Honda με νέα καύσιμα

Η αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος F1 της Honda για τη σεζόν 2021 θα ενισχυθεί από ένα νέο καύσιμο που αναπτύχθηκε για να αυξήσει την αξιοπιστία και την απόδοση.

Ένα νέο καύσιμο που αναπτύχθηκε από τον προμηθευτή της Red Bull ExxonMobil αναμένεται να προσφέρει στην αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος.

Παράγεται στο πλαίσιο ενός έργου συνεργασίας με τη Honda. Η Red Bull αναφέρει ότι το «Synergy Race Fuel» επικεντρώνεται στην «βελτίωση ισχύος, απόδοσης και προστασίας»

Honda
Υπάρχει ένα πρόσθετο βάρος στην αξιοπιστία το 2021, δεδομένου ότι η F1 πρόκειται να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη σεζόν της με 23 αγώνες.

H ExxonMobil έχει αφιερώσει τη προδιαγραφή καυσίμου στην ανάπτυξη μιας νέας φόρμουλας σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την απόδοση.

Δηλώσεις του επικεφαλής της ExxonMobil, Tomek Young:

«Η αναβάθμιση υπογραμμίζει την αδιάκοπη επιδίωξή μας για απόδοση και αξιοπιστία για τους Max και Checo αυτή τη σεζόν».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το Esso Synergy Race Fuel θα συνεχίσει να συμβάλλει στις επιτυχίες της Red Bull Racing Honda. Σίγουρα υπόσχεται να είναι μια συναρπαστική σεζόν για την ομάδα».

Η Honda είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τη Red Bull να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο από το 2013 προτού φύγει ο Ιάπωνας κατασκευαστής στο τέλος της σεζόν.

Max Verstappen, F1 2021 pre season test
Δηλώσεις τεχνικού διευθυντή Red Bull Pierre Wache:

«Το καύσιμο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σε έναν κατασκευαστή διαφορετικές αναβαθμίσεις που θα τους βοηθούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση».

«Η σχέση μεταξύ της ExxonMobil, της Honda και της ομάδας έφερε πλεονεκτήματα και ανυπομονούμε να τα δούμε στην πίστα».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, πρόσθεσε:

«Η νίκη στη Φόρμουλα 1 προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά περίπλοκης διαδικασίας, πλεονέκτημα συγκεντρώνεται από μια τεράστια ποικιλία στοιχείων.

«Τον περασμένο χρόνο, οι ειδικοί της ExxonMobil συνεργάστηκαν με τους μηχανικούς μας και εκείνους της Honda. Μάλιστα έδωσαν ένα καύσιμο που λειτουργεί με τη νέα μας μονάδα ισχύος».

«Κάθε στοιχείο είναι πολύτιμο όπλο της ομάδας καθώς μπαίνουμε στον αγώνα για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1».

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS