ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

H Alfa Romeo ισχυρίζεται πως έχει αποδεικτικά στοιχεία και έκανε έφεση

H Alfa Romeo επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει με την έφεση εναντίων των ποινών που δόθηκαν στον Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi στο γερμανικό γκραν πρι

Οι οδηγοί της Alfa Romeo έπεσαν από 7ος και 8ος σε 12ος και 13ος στο Hockenheim αφού του δόθηκαν ποινές 30 δευτερολέπτων για μια παραβίαση στις παραμέτρους του συμπλέκτη.

Οι αγωνοδίκες της FIA έκριναν πως οι συμπλέκτες στα δυο μονοθέσια λειτουργούσαν με αυτό τον τρόπο ώστε να δώσει στους οδηγούς ένα πλεονέκτημα από μια υγρή σταθερή εκκίνηση.

Εκείνη την ώρα η τιμωρία αποδόθηκε και ο επικεφαλής της ομάδας της Alfa Romeo Fred Vasseur ισχυρίστηκε πως η κατάσταση του συμπλέκτη προκλήθηκε από κάτι που δεν μπορούσε να ελέγξει η ομάδα και είχε στοιχεία που μπορούσαν να γυρίσουν τα πράγματα.

Είπε:

” Η κατάσταση ξεκίνησε κατά την διάρκεια των γύρων πίσω από το αυτοκίνητο ασφάλειας προς την κατεύθυνση για στατική εκκίνηση. Υποφέραμε από μια υπολειτουργία στον συμπλέκτη και δεν υπήρχε τρόπος να το ελέγξουμε,θα ερευνήσουμε το πρόβλημα περαιτέρω.”

“Σεβόμαστε την διαδικασία και την δουλεία της FIA και των αγωνοδικών. Αλλά θα καταθέσουμε την απόφαση αφού πιστεύουμε πως έχουμε ισχυρισμούς και αποδεικτικά στοιχεία για να μπορέσουμε να το γυρίσουμε.Θα επικοινωνήσουμε με την FIA σύντομα.”

Αφού έθεσαν μια ενημέρωση για την κατάθεση τους την νύχτα της Κυριακής στην Γερμανία,η ομάδα επιβεβαίωσε πως κατευθύνετε στο ουγγρικό γκραν πρι και είχε σφηνώσει επισήμως χαρτιά για να επιβεβαιώσει πως θέλει να προχωρήσει με το ζήτημα.

Μια μικρή δήλωση στο Twitter είπε.”Alfa Romeo Racing υπέβαλε έφεση ενάντια της απόφασης No.56 και 57 των αγωνοδικων στο γερμανικό γκραν πρι του 2019″

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).