Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Horner – “Θα υποστηρίξουμε τον Perez”

Ο Christian Horner ανέφερε ότι η Red Bull υπόσχεται να δώσει “την περισσότερη δυνατή στήριξη” στον Sergio Perez στα επόμενα Grand Prix για να προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν σε καλή τροχιά απόδοσης

Η Red Bull έζησε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο και θα κρατήσει σαν ανάμνηση φυσικά την τρίτη στέψη του οδηγού της, Max Verstappen. Ωστόσο, το Grand Prix του Κατάρ έβαλε και πάλι στο φως τις δυσκολίες που βιώνει ο Sergio Perez ο οποίος οδηγεί κυρίαρχο μονοθέσιο, κάτι το οποίο οι διευθυντές τις ομάδας δεν μπορούν αγνοήσουν.

Εκκινώντας από το pit-lane, ο Μεξικανός οδηγός κατάφερε να φτάσει ως την δέκατη θέση, αλλά του δόθηκαν 3 ποινές 5 δευτερολέπτων επειδή ξεπέρασε τα όρια της πίστας 6 φορές κατά την διάρκεια του αγώνα. Αυτός ο αγώνας βάζει τέλος σε ένα Σαββατοκύριακο δύσκολο για άλλη μια φορά για τον Perez, μετά από τον αποκλεισμό του στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών της Παρασκευής.

Βραχυπρόθεσμα, η ομάδα θέλει να υποστηρίξει τον οδηγό της, αλλά ο Christian Horner σκέφτεται και την επόμενη σεζόν και παρακολουθεί ένα ανησυχητικό δεδομένο: η Red Bull υστερεί πολύ συχνά σε σχέση με άλλα πιο ομοιόμορφα δίδυμα οδηγών στην McLaren, Ferrari και Mercedes, και θα (ξανα)γίνει επικίνδυνο όταν η αντιπαλότητα θα βελτιωθεί σε καθαρή απόδοση.

“Πιστεύω ότι με ένα μονοθέσιο σαν το δικό μας, [ο Perez] πιέζει πιθανότατα τον εαυτό του”, αναλύει ο επικεφαλής της Αυστριακής ομάδας. “Ο κύριος στόχος μας είναι να πάρουμε και τα δύο πρωταθλήματα [κατασκευαστών και οδηγών]. Το κατορθώσαμε. Και το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει μετά είναι να έχουμε τους δύο οδηγούς μας στην 1η και 2η θέση. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε ότι η McLaren, η Mercedes και η Ferrari έχουν ένα δίδυμο οδηγών που είναι κάθε φορά πολύ κοντά σε χρόνο. Νομίζω ότι το είχαμε αυτό στην αρχή της χρονιάς. Αλλά όσο προχωρούσαμε στην σεζόν, όλο η διαφορά μεγάλωνε. Πρέπει απλά να κάνουμε τον Checo να ξαναβρεί την φόρμα του.”

“Η απογοήτευση έρχεται από το ότι γνωρίζουμε το τι μπορεί να καταφέρει ο Checo. Πέρυσι αλλά και φέτος, συνείσφερε με φανερό τρόπο στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Θέλουμε απόλυτα να ξαναβρεί αυτήν την φόρμα απόδοσης, και η ομάδα τον χρειάζεται. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει μία τέτοια διαφορά μεταξύ των δύο οδηγών μας, γιατί αν οι άλλες ομάδες είναι πιο κοντά μας σε απόδοση το 2024, τότε θα χρειαστούμε οι δύο οδηγοί μας να είναι στην καλύτερη δυνατή φόρμα.”

Ο Horner παραδέχεται ότι ο Perez, ο οποίος δουλεύει εδώ και λίγο καιρό με έναν πνευματικό εκπαιδευτή, χρειάζεται πάνω απ’όλα να ξαναβρεί μία ισορροπία σε ψυχικό επίπεδο.

Στις επόμενες εβδομάδες, η Red Bull ισχυρίζεται ότι θα του δώσει “όλη την υποστήριξη που χρειάζεται” για να επανέλθει

“Νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να συμβιβαστούμε με τον Checo επειδή ξέρουμε τι είναι ικανός να κάνει και επειδή δεν είναι σε φόρμα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Horner. “Τον χρειαζόμαστε απεγνωσμένα να επιστρέψει σε δυνατή φόρμα για να κρατήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.”

Horner

“Θα τον υποστηρίξουμε όσο μπορούμε, γιατί έρχεται μια σειρά τριών αγώνων [ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία]. Υπάρχουν πολλοί πόντοι που μπορούμε να πάρουμε, με αγώνες spint επίσης. Μερικές φορές πρέπει να βγάλετε το πόδι από το γκάζι, να σταματήσεις ότι κάνεις και να επιστρέψεις στα βασικά. Και αυτό θα κάνουμε. Όλοι γνωρίζουμε τι είναι ικανός να κάνει ο Checo και θέλουμε να τον βοηθήσουμε να επιστρέψει σε αυτή τη θέση που είχε, όπως πριν από λίγο καιρό στη Monza, όπου τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Max.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και γενικότερα του αθλητισμού. Η Formula 1 όμως μου ήταν από πολλή μικρή ηλικία ένα πάθος, όταν τα μονοθέσια είχαν ακόμα κινητήρες V8. Πολύ ενδιαφερόμενος επίσης για τις κατηγορίες Junior της F1, (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι για όλες και όλους!