Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Horner – “Στον τελευταίο του γύρο ο Max ήταν ταχύτερος του Leclerc”

O επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε ότι η ομάδα του έπρεπε να πάρει την pole position, καθώς ο τελευταίος γύρος του Verstappen ήταν πολύ καλός.

Η Red Bull αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Πέμπτης. Μάλιστα, ο Verstappen είχε τονίσει ότι η RB16B δεν είναι σε θέση να κοντράρει τόσο την Ferrari όσο και την Mercedes. Παρ’ όλα αυτά, στις κατατακτήριες, ο Verstappen φαινόταν να είναι σε θέση να πάρει την pole position.

Ωστόσο, το λάθος που έκανε ο Leclerc κόστισε στον Max Verstappen την pole position, σύμφωνα με τον Christian Horner, καθώς σε εκείνον τον γύρο ο Ολλανδός ήταν σημαντικά ταχύτερος του Leclerc.

“Προφανώς είναι λίγο απογοητευτικό να μην βρισκόμαστε στην pole position. Ο Max στον τελευταίο του γύρο ήταν 2,5 δέκατα ταχύτερος από τον εαυτό του, ενώ ήταν πιο γρήγορος και από τον Leclerc, αλλά λόγω της κόκκινης σημαίας δεν μπορούσαμε να δούμε το τέλος του γύρου.”

“Ωστόσο, το ποτήρι είναι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο και το να βρισκόμαστε στην δεύτερη θέση την ώρα που ο Lewis (Hamilton) είναι στην έβδομη είναι πολύ σημαντικό για την μάχη του Πρωταθλήματος. Άρα, θα εστιάσουμε περισσότερο στα θετικά παρά στα αρνητικά.”

Όσον αφορά τον ένατο Sergio Perez, o Horner απέδωσε την μέτρια απόδοσή του στην έλλειψη εμπιστοσύνης και στην κίνηση που συνάντησε στον γύρο του.

“Ο Sergio δεν είχε τόση εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο και συνάντησε κίνηση στο Q3, καθώς είχε τρία μονοθέσια μπροστά του στην Rascasse. Όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να ανακάμψει κι είμαι σίγουρος ότι θα έχει καλό ρυθμό στον αγώνα, αλλά, όπως ξέρουμε, είναι δύσκολο να περάσεις αρκετά μονοθέσια.”

“Υπάρχει μία πραγματική ευκαιρία να αλλάξουμε την κατάταξη του Πρωταθλήματος και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Άρα, όλα εξαρτώνται από μία καλή εκκίνηση και μετά πρέπει να πιέσουμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.