Formula 1UncategorizedΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Θέλουμε να αποφύγουμε τις ποινές για αλλαγή κινητήρα την φετινή σεζόν – Horner

Η Red Bull άλλαξε προληπτικά την μονάδα ισχύος της για την δεύτερη μέρα των δοκιμών, αλλά η ομάδα σκοπεύει να αποφύγει τις ποινές φέτος.

Την προηγούμενη σεζόν και οι δύο οδηγοί της πήραν ποινές για υπέρβαση του μέγιστου αριθμού των μονάδων ισχύος.

Οι ομάδες την φετινή σεζόν περιορίζονται μόλις σε τρεις μονάδες ισχύος και ο Christian Horner θέλει η ομάδα του να μην χρησιμοποιήσει περισσότερους.

“Δεν κάνουμε σχέδια για έναν τέταρτο κινητήρα αυτήν την στιγμή.” είπε.

Το σχέδιο είναι να τα καταφέρουμε με τρεις.”

Ωστόσο ο αριθμός των MGU-K αυξήθηκε από δύο σε τρεις και αυτό θα παραμείνει αμετάβλητο ακόμα και αν αναβληθεί το Κινέζικο Grand Prix.

Αν οι αγώνες γίνουν 21 τότε προφανώς η ζωή μας γίνεται λίγο ευκολότερη.” είπε ο Horner.

Αλλά αν έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε και τέταρτη, θα έπρεπε να την χρησιμοποιήσουμε στο σωστό μέρος ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο. Πάντα κυνηγούσαμε την απόδοση πάνω από οτιδήποτε άλλο.”

Ακόμα η Red Bull αναφέρθηκε και στην αλλαγή κινητήρα στις δοκιμές.

Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα λίγο πριν το μεσημεριανό, όταν οι άνθρωποι της Honda ανακάλυψαν κάτι στα δεδομένα και επομένως επιλέξαμε να κάνουμε μια προληπτική αλλαγή στον κινητήρα.” δήλωσε ο Guillame Rocqueline.

Έκαναν μία λεπτομερή επιθεώρηση και δεν υπήρχαν προβλήματα, οπότε η αρχική μονάδα ισχύος θα επιστρέψει στο μονοθέσιο αύριο.”

Ο Horner συνέχισε λέγοντας πως είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειώσει η ομάδα του στην συνεργασία της με την Red Bull.

Είχαμε έναν καλό χειμώνα. Πέρυσι ήταν η πρώτη μας χρονιά με την Honda. Νομίζω ότι αυτή η σχέση μόλις εξελίχθηκε και έγινε πιο στενή κατά την διάρκεια του χειμώνα. Πιστεύω ότι όλο το πακέτο είναι πιο ολοκληρωμένο.” 

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).