Ηorner – ”Ήταν ο καλύτερος φετινός γύρος του Verstappen”

O Christian Horner δήλωσε ότι ο γύρος του Verstappen ήταν πραγματικά τρελός, ο καλύτερος φέτος.

Ο Verstappen και ο Ηamilton ήταν τα φαβορί για την pole μετά και τους χρόνους που έκαναν στις ελεύθερες δοκιμές. Παρόλο που στο Q1 και Q2 δεν είχε την ταχύτητα της Μercedes στο Q3 έκανε έναν εξαιρετικό γύρο 3 δέκατα ταχύτερο από αυτόν του μεγάλου αντιπάλου του Hamilton χαρίζοντάς του την πρώτη θέση στην εκκίνηση στον αυριανό αγώνα.

Ήταν ένας γύρος ο οποίος εξέπληξε και τον Christian Horner ο οποίος πιστεύει ότι αυτός ήρθε από την καταπληκτική οδήγηση του Ολλανδου παρά το slipstream του ομόσταυλού του Perez.

Θεωρώ ότι ήταν ο καλύτερος φετινός του γύρος‘ είπε στο Sky Sports.” Η βοήθεια του Perez του πρόσφερε μάλλον 1 με 2 δέκατα ο΄χι μισό δευτερόλεπτο. Ο ρυθμός του στο τελευταίο κομμάτι της πίστας είναι απλά εξωφρενικό.

Ο ομόσταυλός του Sergio Perez θα ξεκινήσει 4ος πίσω από τον Lando Norris με τη Mclaren. Παρ΄’ολα αυτά ο Horner είναι πολύ χαρούμενος και με τους δύο οδηγούς του και ειδικά με τον Μεξικανό που έκανε τις θυσίες που έπρεπε για να βοηθήσει την ομάδα.

Πιστεύω ότι ο Max τα έδωσε όλα σήμερα οδήγησε εκπληκτικά. Επίσης ο Checo είναι φοβερος ομόσταυλος καθώς έκανε τις αναγκαίες θυσίες για να βοηθήσει τον Μax. Δεν μπορείς να ζητήσεις περισσότερα.

Κατακτήσαμε την pole. Τώρα πρέπει να μετατρέψουμε το σημερινό αποτέλεσμα σε νίκη αύριο.

Ερωτηθείς για την επιλογή της μαλακής γόμας για τον αυριανό αγώνα απάντησε: ”Για να είμαι ειλικρινής δεν ανησυχώ και τόσο πολύ. Σίγουρα η Mercedes με τη μεσαία γόμα έχουν τελείως διαφορετική στρατηγική από εμάς αλλά πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Αλλά κατά τη γνώμη μου η πρώτη θέση στην εκκίνηση αύριο είναι πολύ σημαντική παρά τον φόβο για τη φθορά των ελαστικών.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS