Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Horner: “Δεν θα είχε ελπίδα ο Checo με ένα pit-stop”

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, παραδέχτηκε ότι ο Sergio Perez θα ήταν μια “μύγα που αργοπεθαίνει” αν δεν έκανε δεύτερο pit stop στο Grand Prix του Abu Dhabi.

Ο Μεξικανός έχασε για μερικούς γύρους την ευκαιρία να επιτεθεί στον Leclerc και να διεκδικήσει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Perez έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα και κράτησε τη δεύτερη θέση του, μια θέση μπροστά από τον οδηγό της Ferrari , αλλά το πρόωρο pit stop του, επέτρεψε στον Leclerc να δημιουργήσει ένα μια καλή διαφορά, με νεότερα ελαστικά.

Το δεύτερο pit stop για τον Perez έγινε καθώς ο Leclerc άρχισε να πλησιάζει, και έτσι ο οδηγός της Red Bull ξεκίνησε το κυνηγητό αρκετά δευτερόλεπτα πίσω και με λίγους γύρους για το τέλος του αγώνα.

Τελικά ο Perez έφτασε πολύ κοντά, όμως αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση τόσο στον αγώνα όσο και στο πρωτάθλημα.

«Και οι δύο οδηγοί είχαν καλές εκκινήσεις, αλλά νομίζω ότι ο Checo «έφαγε» λίγο περισσότερο από το μπροστινό δεξί ελαστικό», είπε ο Horner.

«Τώρα πρέπει να αναλύσουμε αν αυτή η διαφορά στην φθορά ήταν μια μικρή διαφορά στο στήσιμο ή διαφορετική τεχνική»

«Τον άκουγες στο ραδιόφωνο να λέει ότι τα μπροστινά λάστιχα ήταν νεκρά και η Ferrari ετοιμαζόταν για ένα undercut»

«Το πρόβλημα με το πού βρισκόταν στρατηγικά ο Perez. Σε εκείνο το σημείο, θα ήταν με ένα μόνο pit stop και ο Leclerc θα μπορούσε να τον περάσει στο τέλος με τα λάστιχα του που θα ήταν 6-7 γύρους νεότερα».

«Έτσι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την προοπτική είτε να είμαστε μια πεθαμένη μύγα προς το τέλος του αγώνα είτε να προσπαθήσουμε να επιτεθούμε. Επιλέξαμε να προσπαθήσουμε να επιτεθούμε και με ένα γύρο ακόμα θα ήταν σε θέση να επιτεθεί»

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Leclerc, ο Horner πρόσθεσε: «Πρέπει να πω συγχαρητήρια στον Τσαρλς, έχει οδηγήσει εξαιρετικά καλά φέτος».

«Είχε προφανώς πολλή κακή τύχη, όπως και οι οδηγοί μας κατά καιρούς, αλλά ήταν ένας σπουδαίος οδηγός για αγώνες και πάντα πολύ δίκαιος».

«Σίγουρα, θα επιστρέψει [η Ferrari] δυναμικά τον επόμενο χρόνο».

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr