Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Jessica Hawkins – “O Vettel ασκεί μεγάλη επίδραση στην Aston Martin”

H πρέσβης της Aston Martin, Jessica Hawkins, επαίνεσε τον Sebastian Vettel για την ευεργετική του επίδραση στην ομάδα της Aston Martin.

Μετά από έξι χρόνια στην Ferrari, o Sebastian Vettel εντάχθηκε στην Aston Martin, έχοντας μέχρι τώρα καταφέρει να υποσκελίσει τον teammate του, Lance Stroll, και να πάρει μία δεύτερη θέση στο Azerbaijan Grand Prix. Τον Μάιο ανακοινώθηκε ότι η οδηγός της W Series, Jessica Hawkins, θα εκτελεί χρέη πρέσβη στην Βρετανική ομάδα.

Η 26χρονη μίλησε για την μεγάλη επίδραση που έχει ο Vettel στην Aston Martin, κάτι που έχει τονίσει κι ο επικεφαλής της ομάδας, Otmar Szafnauer, ενώ τόνισε ότι ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι ένα από τα είδωλά της.

“Είναι ένας παθιασμένος οδηγός. Μπορείς να καταλάβεις πόσο πολύ θέλει να πετύχει. Έχει μεγάλη επίδραση στην ομάδα κι είναι πολύ δυναμικός και δραστήριος. Έχω κάνει δύο βόλτες στην πίστα μαζί του (σ.σ. track walk) κι είναι πολύ προσηλωμένος. Μπορείς να καταλάβεις γιατί είναι 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.”

“Για μένα είναι υπέροχο που μπορώ να μάθω από κάποιον σαν εκείνον. Εκτός αυτού, είναι ένας πολύ καλός, καλόκαρδος άνθρωπος. Ενδιαφέρεται για εμένα και την καριέρα μου. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη, καθώς έχει να ασχοληθεί με εκατομμύρια πράγματα, αλλά βρίσκει χρόνο να ασχολείται μαζί μου.”

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel, Aston Martin, Azerbaijan Grand Prix 2021
H Hawkins αναφέρθηκε και στο καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, η οποία από την πρώτη στιγμή της σε αυτήν φρόντισε να την κάνει να νιώσει άνετα.

“Για μένα, το να συνεργάζομαι με τον Sebastian Vettel είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Είναι τρελό που αυτός κι ο Lance Stroll είναι συνάδελφοί μου.”

“Η πρώτη μου φορά με την ομάδα ήταν στο Baku κι αμέσως ένιωσα μέλος της ομάδας. Όλοι με έθεσαν υπό την προστασία τους, συμπεριλαμβανομένου του Sebastian.”

Το Baku ήταν ο καλύτερος αγώνας μέχρι στιγμής για την Aston Martin, με τον Vettel να ανεβαίνει στο βάθρο και την AMR21 να επιδεικνύει εξαιρετικό ρυθμό.

“Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή. Ήταν το πρώτο μου τριήμερο στην Formula 1, αλλά αμέσως κατάλαβα πόσο σκληρά δουλεύουν όλοι, για να πετύχουν. Πολλοί αφιερώνουν την ζωή τους σε αυτήν την δουλειά. Γι’ αυτό ένας θρίαμβος σαν αυτόν του Baku είναι εξαιρετικά σημαντικός για το ηθικό της ομάδας.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.