Ο Hamilton σκοπεύει να παραμείνει στην Formula 1

Ο Lewis Hamilton έχει το κίνητρο να συνεχίσει να διαγωνίζεται στην F1, λόγω της δυνατότητάς του να “αλλάξει τον κόσμο”.

Ο Hamilton, ο οποίος κατέκτησε το 7ο του πρωτάθλημα στην Τουρκία, ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν. Ωστόσο μετά την σημερινή του νίκη δήλωσε πως σκοπεύει να συνεχίσει να αγωνίζεται.

“Είμαι σε πολύ καλή φυσική και νοητική κατάσταση.” δήλωσε ο Lewis. “Γνωρίζω πως αυτή η χρόνια για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους ήταν η δυσκολότερο τους χρόνια. Όμως και σε εμάς εδώ, στη “Μεγάλη σκηνή” έχουμε επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό. Κάτι το οποίο δυσκολεύτηκα να ξεπεράσω.”

“Όμως με βοήθησαν μερικοί εκπληκτικοί άνθρωποι από την ομάδα, όπως και από την Team LH. Οπότε εύχομαι για μία καλύτερη χρονιά και θα ήθελα να συνεχίσω να διαγωνίζομαι”.

Hamilton
Σε μία σεζόν η οποία δημιούργησε πολλές δυσκολίες η πανδημία του Covid-19, ο Hamilton χρησιμοποίησε την φήμη και την θέση που έχει στο άθλημα και όχι μόνο, για μία καλύτερη βιωσιμότητα και ισότητα μεταξύ όλων των ανθρώπων. “Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε για αυτό” δήλωσε.

“Είμαστε μόνο στην αρχή για την εξέλιξη του αθλήματος. Είμαστε στο ξεκίνημα του να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό θέλουμε ιδιαίτερα να κάνουμε στις χώρες που θα αγωνιζόμαστε. Αυτό όμως δεν πρέπει να συμβεί σε 10 ή 20 χρόνια. Πρέπει να συμβεί τώρα.”

“Θέλω να βοηθήσω την Formula 1. Θέλω να βοηθήσω την Mercedes σ’αυτό το ταξίδι και στο να γίνει το άθλημα πιο βιώσιμο. Όποτε θέλω να δω πως θα πάει όλο αυτό και θέλω να είμαι μέλος όλου αύτου του μεγάλου βήματος για το άθλημα και όχι μόνο.”

Η επιτυχία του Lewis στο πρωτάθλημα, τον έκανε τον πρώτο οδηγό ο οποίος ισοφαρίζει το ρεκόρ των 7 πρωταθλημάτων, το οποίο ανήκει στον Michael Schumacher. Ο ίδιος είπε για το επίτευγμα αυτό πως “δεν έχω λόγια”.

“Εννοείται πως για όλο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου εδώ στην πίστα, όπως και την υπόλοιπη ομάδα πίσω στο εργοστάσιο, όπως και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας. Όλοι μαζί το πετυύχαμε αυτό.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS