Hamilton – “Σήμερα δεν ήταν κι η καλύτερη ημέρα”

Lewis Hamilton
Ο Lewis Hamilton οδήγησε στο απογευματινό σκέλος της πρώτης ημέρας των χειμερινών δοκιμών, κατακτώντας την δέκατη θέση και γράφοντας 42 γύρους.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, δοκίμασε αρκετά διαφορετικά set-ups κατά την διάρκεια του απογευματινού σκέλους της ημέρας και συνέλεξε πολύτιμα δεδομένα για την Mercedes, δεδομένου ότι ο Valtteri Bottas έγραψε μόλις 6 γύρους στο πρωινό σκέλος της ημέρας λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων.

Παρ’ όλα αυτά, ο Βρετανός είχε αρκετά μπλοκαρίσματα κι αρκετές εξόδους, ενώ η νέα W12 φάνηκε να είναι αρκετά υπερστροφική.

“Σήμερα, σίγουρα δεν ήταν από τις καλύτερες μας μέρες, αλλά αυτά τα πράγματα μας δοκιμάζουν. Όλοι δουλέψαμε πολύ σκληρά, για να είμαστε εδώ. Είχαμε αυτή την αναποδιά το πρωί με τον Valtteri, η οποία μας κόστισε χρόνο στην πίστα κι η ομάδα χρειάστηκε να εργαστεί σκληρά και να καταλάβει τι συνέβη.”

“Πιστεύω ότι έκαναν εξαιρετική δουλειά, για να παραδώσουν το μονοθέσιο. Το απογευματινό σκέλος είχε κάποιες δυσκολίες, αλλά καταφέραμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ ξανά τέτοια αμμοθύελλα εδώ όλα αυτά τα χρόνια που τρέχω στην πίστα.”

“Η άμμος κινούνταν όπως κινείται η βροχή. Το να έχεις άμμο στα ελαστικά δεν είναι καλό για την διάρκειά τους και το να είσαι σταθερός σε πολλούς γύρους είναι δύσκολο. Για τον ένα γύρο, αυτή η κατάσταση δεν είναι η χειρότερη, αλλά χρειάζεσαι πολλούς γύρους αυτή την στιγμή, για να συλλέξεις δεδομένα,” δήλωσε ο Sir Lewis Hamilton.

O Hamilton πιστεύει ότι η πολύχρονη παρουσία του στην ομάδα θα τον βοηθήσει στο να πάρει σύντομα το 100% από το μονοθέσιο.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κρατήσουμε τα θετικά. Θυμάμαι ότι το 2007, κατά την διάρκεια των δοκιμών, είχα δέκα μέρες στο μονοθέσιο και τώρα αυτές οι μέρες συνέχεια μειώνονται.”

“Έχουμε μόλις μιάμιση μέρα στο μονοθέσιο πριν τον πρώτο αγώνα, με διαφορετικά ελαστικά και διαφορετικά αεροδυναμικά βοηθήματα. Άρα, δεν είναι εύκολο, αλλά είναι το ίδιο για όλους. Θέλω να πιστεύω ότι τα εννιά χρόνια εμπειρίας με την ομάδα θα με βοηθήσουν στο να πάρω το καλύτερο δυνατό.”

Ακούστε ξανά τις χειμερινές δοκιμές από το 9ωρο GP2 Pdcast…GP2 του F1racingnews.gr.

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις των οδηγών από τις δοκιμές εξέλιξης εδώ.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.






Total
0
Shares
Related Posts