Hamilton – Πως δικαιολογεί την κακή απόδοση της Mercedes;

Hamilton
Hamilton
Ο Lewis Hamilton εδωσε μία όχι και τόσο συνηθισμένη δικαιολογια σχετικά με την κακή απόδοση της ομάδας του κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών στο Ουγγρικό Grand Prix.

Μετά από τις δύο συνεχόμενες νίκες, στις κατατακτήριες δοκιμές στην Ουγγαρία, ο Lewis Hamilton ήταν εκτός ρυθμού βρισκόμενος στην 5η θέση, την στιγμή που ο teammate του, George Russell δεν κατάφερε να περάσει στο Q2, σημειώνοντας τον 17ο ταχύτερο χρόνο.

Τα Ασημένια Βέλη, ήταν αρκετά αργότερα απ’ ότι συνήθως στο Hungaroring, καθώς η Mercedes βρέθηκε στην pole position σε 4 εκ των 5 τελευταίων αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην Ουγγαρία.

Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες επηρέασαν σημαντικά τον Russell, διότι η ομάδα έκανε λάθος υπολογισμό στη ποσότητα του καυσίμου του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κάνει έναν ακόμα γρήγορο γύρο στο φινάλε του Q1, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να περάσει στο Q2.

Απ’ την άλλη πλευρά, ο Hamilton κατάφερε να βρεθεί στο Q3 με την W15, ωστόσο ο ταχύτερος χρόνος του ήταν πάνω από 6 δέκατα αργότερος από τον χρόνο του κατόχου της pole position, Lando Norris.

Έτσι, ο Hamilton έδωσε την εξήγηση του σχετικά με τη διαφορά απόδοσης της W15 σε κάθε διαδικασία, αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες ως το βασικό πρόβλημα.

Η αρχή της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών είχε σημάδια βροχόπτωσης, ωστόσο, ειδικά στο Q3, οι συνθήκες ήταν εντελώς στεγνές.

Έτσι, μετά από το αποτέλεσμα αυτό για τους δύο οδηγούς της Mercedes, ο Hamilton μείωσε τη διαφορά του στο head to head των κατατακτήριων δοκιμών με τον Russell. Έτσι, το σκορ είναι πλέον 10-3 υπέρ του Russell για τη σεζόν του 2024. Παρ’ όλα αυτά, ο Hamilton δεν είναι ευχαριστημένος με τη γενικότερη απόδοση του μονοθεσίου του.

“Έχουμε έρθει εδώ για να βρεθούμε στην κορυφή οπότε δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.” δήλωσε ο Hamilton μετά το φινάλε των κατατακτηρίων.

“Θεωρώ πως κάναμε μία σχετικά καλή δουλειά, κάναμε ότι περισσότερο μπορούσαμε.”

“Φέραμε το μονοθέσιο σε μία όχι και τόσο κακή θέση, όμως όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, δεν έχουμε την ίδια ταχύτητα.”

“Στο ξεκίνημα της διαδικασίας η θερμοκρασία ήταν πιο χαμηλή και ήμασταν πολύ πιο γρήγοροι. Όμως με το που αυξήθηκε, οι υπόλοιποι έγιναν πιο γρήγοροι και εμείς πιο αργοί ή τουλάχιστον δεν καταφέραμε τουλάχιστον να βρούμε και εμείς λίγη περισσότερη ταχύτητα.”

Και βέβαια, μην ξεχάσετε να δείτε το τελευταίο επεισόδιο του podcast του F1Racingnews, “GP2 Podcast…GP2”:

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts