Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

O Hamilton ανησυχεί με τα προβλήματα υπερθέρμανσης της Mercedes

Ο Lewis Hamilton παραδέχεται ότι “ένα μεγαλύτερο πρόβλημα σχεδιασμού” θα εμποδίσει την Mercedes στην προσπάθεια της να διορθώσει τα θέματα υπερθέρμανσης. Τα οποία φοβάται πως θα επανεμφανιστούν στο Γερμανικό GP.

O νυν παγκόσμιος πρωταθλητής είδε τις προσπάθειες του στο Αυστριακό GP να εμποδίζονται καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπέφερε από μεγάλη υπερθέρμανση του κινητήρα. Περιορίζοντας τους διαθέσιμους τρόπους λειτουργίας του λόγω φόβων αξιοπιστίας.

Μετά τον αγώνα στην Αυστρία, η Mercedes ήταν διατεθειμένη να βρει λύση για το πρόβλημα της υπερθέρμανσης. Στις νέες αναβαθμίσεις που έφερε αυτό το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνονται και αλλαγές στο σύστημα ψύξης.

Ωστόσο ο Hamilton παραμένει αβέβαιος σε σχέση με τις διορθώσεις που έγιναν και φοβάται πως η Mercedes θα “έχει πρόβλημα”. Αν παραμείνουν οι ζεστές συνθήκες στην Γερμανία.

Η τρέχουσα πρόβλεψη του καιρού δείχνει ότι οι δοκιμές της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν υπό υψηλές θερμοκρασίες και ήλιο. Ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα πέσει και αναμένονται βροχές.

“Είναι σίγουρα καλό πράγμα αν βρέξει. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε. Είναι ένα πολύ μεγαλύτερο θέμα σχεδιασμού όταν ζεσταίνεται, κάτι που δεν είναι εύκολο να αλλάξει.” είπε ο Hamilton.

“Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση αλλά είναι πολύ μικρά βήματα και μικρές βελτιώσεις που δεν κάνουν κάποια τεράστια διαφορά.”

“Αλλά ελπίζουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι εντάξει με αυτή την έννοια. Αλλά αν παραμείνει αυτή η ζέστη θα δυσκολευτούμε και θα έχουμε προβλήματα.”

Ο Hamilton αθλητή τη στιγμή προηγείται κατά 39 βαθμούς έναντι του teammate του Valtteri Bottas.  Ωστόσο στον τελευταίο αγώνα πήρε την πέμπτη θέση ενώ ο Φιλανδός πήρε την τρίτη. 

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).