Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – “Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ποινή του Max”

Ο Lewis Hamilton δήλωσε πως έμεινε ευχαριστημένος από την σημερινή απόδοση της Mercedes και πως πρέπει να εκμεταλλευτεί η ομάδα την εκκίνηση του Max Verstappen από το τέλος του grid.

Στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix της Ρωσίας ο Lewis Hamilton είχε πολύ καλή απόδοση. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes κατέλαβε την 2η θέση τόσο στο FP1, όσο και στο FP2. Την ίδια ώρα ο teammate του στην Mercedes, Valtteri Bottas, ήταν ο ταχύτερος και στις 2 περιόδους των ελεύθερων δοκιμών.

O Max Verstappen θα εκκινήσει από το πίσω μέρος του grid στον Κυριακάτικο αγώνα του Grand Prix της Ρωσίας, καθώς η Red Bull αποφάσισε να αλλάξει τον κινητήρα του.

Ο Lewis Hamilton δήλωσε πως η Mercedes πρέπει εκμεταλλευτεί στο έπακρο την εκκίνηση του Max Verstappen από το τέλος του grid, καθότι η ομάδα μπορεί να πάρει ένα σημαντικότατο για την εξέλιξη του πρωταθλήματος αποτέλεσμα στο Sochi.

Η πρόοδος πραγματικά δεν άλλαξε τίποτα για εμάς. Απλά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να επικεντρωθούμε πάνω σε αυτό. Πιστεύω πως είναι μια δύσκολη χρονιά με τα θέματα της αξιοπιστίας. Αυτό είναι σίγουρα πολύ κρίμα για εκείνον (σ.σ. Max Verstappen”, είπε ο Hamilton σχετικά με την ποινή για αλλαγή κινητήρα στον Max Verstappen.

Ωστόσο πρέπει να προσπαθήσουμε και να εκμεταλλευτούμε αυτό, προκειμένου να πάρουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Το 1-2 θα ήταν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για την ομάδα μας“.

Ο Lewis Hamilton έμεινε ευχαριστημένος από την σημερινή εμφάνιση και το σημερινό αποτέλεσμα της Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix της Ρωσίας.

Η Mercedes κατέλαβε τις 2 πρώτες θέσεις και στις δυο περιόδους των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Ρωσίας. Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, τόσο στο FP1, όσο και στο FP2. Από κοντά ακολούθησε ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes αποκάλυψε πως και οι 2 οδηγοί έτρεξαν σήμερα στο Sochi με διαφορετικό set up.

Φαίνεται ότι ξεκινήσαμε με το δεξί. Προσπαθούμε πάντα να σημειώνουμε πρόοδο. Οι πρώτες προσπάθειες στην πρώτη περίοδο ήταν οι καλύτερες. Έχουμε μετακινήσει και έχουμε κάνει ρυθμίσεις από τότε και δεν είναι τόσο καλά τα πράγματα όσο πριν, καθότι αρχίζεις να πιέζεις ολοένα και περισσότερο, υποθέτω. Αλλά σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή περίοδος σε ό,τι αφορά τον ρυθμό. Πρέπει να δουλέψουμε στα μεγάλα stints“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Hamilton.

Ακούσαμε πως αύριο επρόκειτο να βρέχει πολύ. Αναμένεται να είναι μια βροχερή ημέρα αύριο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όσον αφορά το στήσιμο του μονοθεσίου, γνωρίζοντας πως την Κυριακή ενδεχομένως να είναι στεγνά“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.