Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton: Όποια αναβάθμιση κι αν φέρουμε, το χάσμα παραμένει το ίδιο

Ο Lewis Hamilton λέει ότι “περίμενε κάτι περισσότερο” από τις κατατακτήριες δοκιμές στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών και παραδέχτηκε ότι η διαφορά από την αντίπαλο της Red Bull στη F1 δεν μειώνεται.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ήλπιζε να αμφισβητήσει τις Red Bull και τις Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου με την αναβαθμισμένη Mercedes του, αλλά κατέληξε στην πέμπτη θέση.

Ωστόσο, οι ποινές εκκίνησης για τους Charles Leclerc και Sergio Perez που σχετίζονται με τον κινητήρα σημαίνουν ότι ο Hamilton θα ξεκινήσει το grand prix της Κυριακής τρίτος πίσω από τον Carlos Sainz και τον Max Verstappen.

“Ήταν μια πολύ, πολύ δύσκολη περίοδος κατατακτήριων δοκιμών”, παραδέχθηκε ο Hamilton. “Ένιωθα τόσο αισιόδοξος όλο το Σαββατοκύριακο, το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση.

“Όλοι στο εργοστάσιο δούλεψαν τόσο σκληρά για να φέρουν μια αναβάθμιση και ήμουν πραγματικά αισιόδοξος ότι θα ήμασταν πολύ, πολύ πιο κοντά από ό,τι ήμασταν.

“Αλλά μόλις φτάσαμε στις κατατακτήριες δοκιμές, δεν ξέρω αν οφείλεται στην πτώση της θερμοκρασίας ή στον άνεμο ή σε κάτι άλλο, αλλά το αυτοκίνητο ήταν ξαφνικά πολύ δύσκολο και δεν ήταν όπως οποιαδήποτε άλλη φορά που το οδηγήσαμε εδώ. Περίμενα κάτι περισσότερο”

Η Mercedes έφερε την τελευταία ουσιαστική αναβάθμιση της σεζόν για την W13 της στο Austin, αλλά ο Hamilton πιστεύει ότι δεν την έφερε πιο κοντά στη Red Bull.

“Αυτοί οι τύποι είναι πολύ πιο γρήγοροι στις ευθείες, ειδικά η Red Bull”, εξήγησε ο Hamilton.

“Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να τους ακολουθήσουμε στις στροφές, αλλά σε καθαρό ρυθμό είναι απλά… Όποια αναβάθμιση κι αν φέρουμε, το χάσμα παραμένει το ίδιο.

“Δεν ξέρω αν φέρνουν αναβαθμίσεις την ίδια στιγμή που φέρνουμε εμείς αναβαθμίσεις, αλλά αυτό είναι σίγουρα πολύ δύσκολο για όλους στην ομάδα που πιέζουν πολύ σκληρά.

“Παρόλα αυτά, θα τα δώσουμε όλα αύριο”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.