Ο Hamilton θεωρεί ότι έχει μειονέκτημα μετά το πρόβλημα στο FP2

O Lewis Hamilton παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα στον κινητήρα που αντιμετώπισε στο FP2 είναι μειονέκτημα ενόψει της συνέχειας του Ολλανδικού Grand Prix.

To FP2 δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Lewis Hamilton, καθώς 10 λεπτά μετά την έναρξη της περιόδου, ο Βρετανός σταμάτησε το μονοθέσιό του στην πίστα, αναφέροντας πρόβλημα στον κινητήρα. Έτσι, ο Hamilton συμπλήρωσε, συνολικά, σήμερα 20 γύρους, καθώς το FP1 σημαδεύτηκε από την διακοπή 30 λεπτών, προκειμένου να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Vettel.

Ο Βρετανός θεωρεί ότι η έλλειψη γύρων σε σχέση με τον ανταγωνισμό θα του κοστίσει στην συνέχεια του Ολλανδικού Grand Prix, τονίζοντας ότι το FP3 θα είναι υψίστης σημασίας.

“Το πρωί είχαμε μόλις 20 λεπτά δράσης λόγω της κόκκινης σημαίας. Αυτό είναι μειονέκτημα, αλλά ο Valtteri (Bottas) είχε ένα καλό FP2 κι ευελπιστώ ότι αύριο θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε. Έκανα μερικές αλλαγές ανάμεσα στο FP1 και το FP2, αλλά είχα μόλις έναν γύρο (σ.σ. στο FP2). Οπότε, είναι πολύ δύσκολο να βρω τα θετικά και τα αρνητικά αυτών των αλλαγών.”

“Ωστόσο, έχουμε τον Valtteri, ο οποίος έκανε πολλούς γύρους, έχουμε πολλά δεδομένα από τις προσομοιώσεις αγώνα κι όλοι οι άλλοι οδηγοί έκαναν τις προσομοιώσεις αγώνα τους.”

O Hamilton δεν θεωρεί ότι θα είναι πρόβλημα η κίνηση στις αυριανές κατατακτήριες, ενώ υποστήριξε ότι τα προσπεράσματα θα είναι πολύ δύσκολα.

“Δεν νομίζω ότι το να κάνω έναν καθαρό γύρο θα είναι το κύριο πρόβλημα. Το πρόβλημά μου είναι να καταφέρω να τους φτάσω. Ωστόσο, ο Bottas έκανε φανταστική δουλειά και, τις περισσότερες φορές, το set-up μας δεν είναι πολύ διαφορετικό. Επομένως, η εξαιρετική δουλειά που έκανε θα βοηθήσει.”

“Ήξερα ότι η πίστα είναι εξαιρετική απ’ όταν βρισκόμουν στην Formula 3, αλλά είναι τρελό σε ένα μονοθέσιο της Formula 1. Η ταχύτητα, με την οποία περνάμε την στροφή 7, είναι απίστευτη. Δεν νομίζω ότι θα είναι εφικτά τα προσπεράσματα, καθώς η πίστα έχει μεγάλες απαιτήσεις κάθετης δύναμης και έχει πολλές γρήγορες στροφές, όπου δεν μπορείς να ακολουθήσεις.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS