Ο Lewis Hamilton εξέφρασε την απογοήτευση του για την κακή απόδοση της Mercedes την Παρασκευή και δήλωσε ότι η ομάδα πρέπει άμεσα λύσεις
Η πρώτη ημέρα του GP Αζερμπαϊτζάν ήταν αρκετά δύσκολη για τον Lewis Hamilton. O Βρετανός οδηγός της Mercedes κατέλαβε την 6η θέση στο FP1 και την 12η θέση στο FP2. Ειδικά στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ο Hamilton κατέλαβε την 12η θέση, με διαφορά 1,65 δευτερολέπτων, πίσω από τις Ferrari και τις Red Bull.
Όπως σε όλες τις ομάδες, έτσι και στην Mercedes το porpoising στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού ήταν το καίριο ζήτημα. Οι αναπηδήσεις ωστόσο της W13 Hybrid ήταν μικρότερες από εκείνη της Ferrari.
Μετά το πέρας των ελεύθερων δοκιμών ο Hamilton δήλωσε ότι το βασικό πρ΄πβλημα ήταν το bouncing και είπε ότι η Mercedes πρέπει να δουλέψει απόψε, για να βρει λύσεις
“Το bouncing ήταν το δυσκόλετρο θέμα σήμερα στην πίστα. Στο τέλος της ευθείας πιάνουμε σημαντική τελική ταχύτητα στο τέλος της ευθείας και παραμένουμε ακόμα στον πάτο. Αντιμετωπίσαμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε στον προηγούμενο αγώνα. Κάναμε πειράματα στο μονοθέσιο μου στο FP2, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Ωστόσο το δοκιμάσαμε και πήραμε μερικά χρήσιμα δεδομένα“.
“Μάλλον θα επιστρέψουμε στις αρχικές ρυθμίσεις αύριο. Δεν μπορώ να σας πω έναν συγκεκριμένο τομέα που μας κοστίζει τη διαφορά των 1,3 ή των 1,6 δευτερολέπτων μπροστά. Πολλά από αυτά φαίνεται να είναι στην ευθεία, αλλά πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι μας απόψε και να βρούμε λύσεις“.
Από την πλευρά του ο George Russell δήλωσε ότι ήταν μια περίεργη μέρα η σημερινή και δήλωσε ότι τα σημερινά μονοθέσια δεν είναι άνετα για οδήγηση
“Ήταν μια δύσκολη μέρα και σαφώς δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί όσο θα θέλαμε. Είναι μια δύσκολη διαδρομή, όσον αφορά στην προσπάθεια του να φέρεις τα ελαστικά στο κατάλληλο παράθυρο λειτουργίας. Είδατε πολλούς άλλους οδηγούς να σημειώνουν τους ταχύτερους χρόνους τους ακριβώς στο τέλος ενός γρήγορου γύρου. Την ίδια ώρα η Ferrari και η Red Bull είναι ικανές να ενεργοποιήσουν κατευθείαν τα ελαστικά τους. Αυτή τη στιγμή, έχουν ένα πιο γρήγορο μονοθέσιο από εμάς και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους προλάβουμε“.
“Ακόμα κι αν ξεπεράσουμε τα ελαστικά, αυτό είναι μόνο το 50% του προβλήματος, το άλλο 50% είναι μόνο η απόδοση του μονοθεσίου. Τώρα που τα μονοθέσια τρέχουν τόσο κοντά στο έδαφος, στις στροφές υψηλής ταχύτητας κατεβαίνουν πλήρως και είναι το ίδιο για όλους. Αυτό δεν είναι πραγματικά άνετο στην οδήγηση“.
“Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για αυτήν την εποχή των μονοθεσίων, αλλά δεν μπορώ να μας δω να τρέχουμε έτσι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Επομένως για όλους μας, θα χρειαστούν συζητήσεις καθώς είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος“.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.