Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – “Να κλείσουμε το χάσμα από τους αντιπάλους”

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι οι αντίπαλοι της Mercedes είναι ταχύτεροι κατά 1,5 δευτερόλεπτο στον αγώνα ανά γύρο και είπε ότι η Γερμανική ομάδα πρέπει να κλείσει το χάσμα από τους αντιπάλους της

Η F1 μετά την νίκη του Max Verstappen στο Μπαχρέιν, οδεύει στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας για το GP Σαουδικής Αραβίας. Το σιρκουί της Jeddah είναι ο τόπος διεξαγωγής του δεύτερου αγώνα της φετινής σεζόν. Η Mercedes κέρδισε το επεισοδιακό 2021, δια χειρός Lewis Hamilton. Πέρυσι ο Hamilton δεν προκρίθηκε στο Q2, εξαιτίας του έντονου porpoising της W13 Hybrid.

Παρά την αισθητή βελτίωση τα “ασημί βέλη” έδειξαν ανίκανα να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό ανταγωνισμό της Red Bull και βρέθηκαν και πίσω από τις Ferrari και Aston Martin σε ρυθμό αγώνα

Πέρυσι ήμασταν η ομάδα με το περισσότερο drag και παλεύαμε όχι μονα΄χα στις ευθείες. Ωστόσο ήμασταν αναγκασμένοι να έχουμε περισσότερο φτέρο στον πίσω άξονα, με σκοπό να ισοφαρίσουμε τους αντιπάλους μας, στην περίπτωση που υστερούσαμε και στις στροφές“, ανέφερε στην αρχή ο Hamilton για να εξήγησει το που υστερεί η Mercedes.

Φέτος το πρόβλημα μας είναι στις στροφές. Στις ευθείες είμαστε γρήγοροι, ωστόσο οι αντίπαλοι μας στις εξόδους των στροφών, έχουν καλύτερη πρόσφυση στον πίσω άξονα. Επομένως πιστεύω ότι οι αντίπαλοι μας δεν πιέζουν τόσο πολύ κατά την διάρκεια του αγώνα και παράλληλα θεωρώ ότι είναι αρκετά πιο γρήγοροι, από αυτό που δείχνουν στην πίστα. Και το λέμε αυτό, διότι έχουμε δει ότι οι αντίπαλοι μας είναι κατά 1,5 δευτερόλεπτο πιο γρήγοροι στον αγώνα ανά γύρο“.

Εμείς ως Mercedes θέλουμε να μην τερματίσει τον αγώνα η Red Bull, όπως επίσης και η Ferrari και η Aston Martin, για να κερδίσουμε εμείς. Ωστόσο ακόμα και αν συμβεί αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τους πλησιάσουμε το επόμενο διάστημα, με την σκληρή δουλειά που θα κάνουμε φέτος“.

Μετά το τέλος του αγώνα του Grand Prix του Μπάχρειν, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε ότι η Mercedes δεν άκουσε τις συμβουλές του Hamilton για την εξέλιξη της W14 Hybrid. Στη σημερινή συνέντευξη τύπου για το προσεχές GP Σαουδικής Αραβίας ο Hamilton ανέφερε ότι τα λόγια του δεν ήταν και τα καλύτερα που είπε.

Εκ των υστέρων, δεν ήταν και τα καλύτερα λόγια που είπα. Αλλά πάντα υπάρχουν στιγμές που δεν φτάνουμε σε συμφωνία με τα μέλη της ομάδας. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι συνεχίζουμε να επικοινωνούμε και να είμαστε ενωμένοι. Έχω ακόμα 100% πίστη σε αυτή την ομάδα. Ήξερα ότι δεν ήμασταν στο σωστό σημείο, όταν είδα το μονοθέσιο για πρώτη φορά. Έμοιαζε ακόμα τόσο πολύ διαφορετικό από αυτά των αντιπάλων μας και είναι πάντα εκνευριστικό εκείνη τη στιγμή“.

Και κατέληξε ο Hamilton λέγοντας:

Πρέπει να αρχίσουμε τώρα να παίρνουμε κάποιες τολμηρές αποφάσεις και να κάνουμε μεγάλες κινήσεις, για να κλείσουμε το χάσμα σε αυτούς τους αντιπάλους. Ελπίζουμε κάποια στιγμή ότι θα κλείσουμε την ψαλίδα μέσα στη χρονιά. Θα είναι αργά όμως τότε, διότι δεν θα υπάρχει μάχη για το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά θα έχουμε την δυνατότητα να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Πιστεύω ότι είμαστε εντός αυτής της διαδικασίας“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.