Hamilton – “Να επιστρέψουμε πιο δυνατοί του χρόνου”

Ο Lewis Hamilton εξέφρασε την απογοήτευση του για την έκβαση του αγώνα στο Abu Dhabi και δήλωσε ότι θα συνέχισει να δουλεύει ο ίδιος και η ομάδα του για το 2023

Μια κακή σεζόν ολοκληρώθηκε με εγκατάλειψη για τον Lewis Hamilton. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής εγκατέλειψε στον 56ο γύρο από απώλεια υδραυλικής πίεσης και απώλεια ταχυτήτων. Ένα άτσαλο πέρασμα από το kerb στην έξοδο από τη στροφή “1” ήταν ενδεχομένως η αιτία για την εγκατάλειψη του Βρετανού οδηγού της Mercedes. Αυτή ήταν η πρώτη εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα μέσα στο 2022. Η δεύτερη προήλθε στην εκκίνηση του GP Βελγίου από επαφή του ίδιου με τον Fernando Alonso.

Παρότι ξεκίνησε πολύ καλά το τριήμερο, η χθεσινή ημέρα φανέρωσε τα προβλήματα με την απόδοση του φετινού μονοθεσίου, καθόλα τη διάρκεια της χρονιάς

Αυτός ο τελευταίος αγώνας ήταν μια καλή υπενθύμιση ολόκληρης της σεζόν που περάσαμε. Χαίρομαι που τελείωσε, διότι μπόρουμε να δούμε από εδώ και πέρα την επόμενη χρονιά. Ξεκινήσαμε φέτος με ένα μονοθέσιο που δεν θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε και τελειώσαμε την σεζόν με αυτό, αναγκαστικά. Συνεχίσαμε να εργαζόμαστε σκληρά επάνω σε αυτό το μονοθέσιο, ωστόσο τα βασικά προβλήματα ήταν ακόμα εκεί, όπως είδατε και εσείς αυτό το Σαββατοκύριακο“.

Για το συμβάν με τον Carlos Sainz στον πρώτο γύρο και την ζημιά που προκλήθηκε στο μονοθέσιο, ο Hamilton ανέφερε χαρακτηριστικά:

Είχα ένα δυνατό ξεκίνημα, καταφέρνοντας να προσπεράσω τον Carlos στην αρχή. Ωστόσο το πάτωμα δέχθηκε ένα τεράστιο χτύπημα, μετά την επαφή που είχα μαζί του. Όταν γίνεται αυτό, το πρώτο πράγμα που χάνεται είναι απόδοση. Και αμέσως μετά το επόμενο που γίνεται είναι η μετατόπιση της ισσοροπίας του μονοθεσίου προς τα εμπρός. Είναι σαν να έχεις αρκετό φτερό στο εμπρός μέρος και αυτό σε κάνει να υστερείς σε ταχύτητα. Οπότε έπρεπε να περιμένω μέχρι το pit stop, για να το αφαιρέσω, ούτως ώστε να βελτιωθεί η ισορροπία του μονοθεσίου“.

Hamilton
2022 Abu Dhabi Grand Prix, Sunday – Wolfgang Wilhelm

Είχαμε ένα δύσκολο μονοθέσιο όλο το Σαββατοκύριακο. Αναγκάστηκα να εγκαταλείψω πριν το τέλος του αγώνα γιατί χάσαμε την υδραυλική πίεση“, κατέληξε ο Hamilton.

Τις επόμενες 2 εβδομάδες θα δουλέψουμε σκληρά στο εργοαστάσιο, ούτως ώστε να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί του χρόνου. Ελπίζω ότι η πίεση που δεχθήκαμε φέτος, θα μας δώσει τη δύναμη και τα εργαλεία για να παλέψουμε για περισσότερες νίκες στο μέλλον“.

Όλη η ομάδα στο Brackley και στο Brixworth αξίζει το καλύτερο. Το αξίζει διότι έχει δουλέψει πολύ σκληρά ολόκληρη την χρονιά, για να κάνει καλύτερο το μονοθέσιο. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ανάκαμψης της Mercedes, δείχνοντας με πράξεις την δουλειά μας. Πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας τον φετινό χειμώνα και την επόμενη σεζόν“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS