Hamilton – “Να επικεντρωθούμε στην απόδοση της W14”

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι η Mercedes δεν έχει τα προβλήματα του παρελθόντος και είπε ότι όλοι στην ομάδα είναι επικεντρωμένοι στο να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα

Η Mercedes ξεκινάει με νέο αέρα την φετινή σεζόν της F1, αρχής γενομένης από το GP του Μπαχρέιν αυτό το Σαββατοκύριακο. Η W14 Hybrid παρότι έχει ακολουθήσει την σχεδίαση του προκατόχου, φέτος έχει ξεκινήσει καλύτερα. Τα “ασημί βέλη” δεν αντιμετώπισαν φαινόμενα porpoising και bounching, γεγονός που αφήνει αισιόδοξους τους πάντες στο στρατόπεδο της Γερμανικής ομάδας.

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε ότι η Mercedes είναι σε καλύτερη θέση από ότι πέρυσι, κάνοντας πιο εύκολη την ανάπτυξη απόδοσης στο φετινό μονοθέσιο

Ήξερα από την στιγμή που οδηγήσα το μονοθέσιο το που είμαστε και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Στα θετικά είναι μεγάλο συν για εμάς, το γεγονός ότι δεν έχουμε θέμα με το bounching. Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε ποια ήταν τα προβλήματα. Το bounching κάλυπτε αρκετά θέματα, κάνοντας δύσκολο το να καταλάβουμε το τι συνέβαινε. Επομένως δεν έχουμε τώρα τέτοια φαινόμενα“, ανέφερε στην αρχή ο Hamitlon.

Τώρα είμαστε σε θέση πλέον να επικεντρωθούμε στην καθαρή απόδοση της W14. Έχω ενθαρρυνθεί επομένως στο να δω την αυτοσυγκέντρωση και το θάρρος όλων μέσα στην ομάδα. Είναι τόσο συγκεντρωμένοι στο να μας επιστρέψουν στην κορυφή. Δεν είμαστε στο σημείο, το οποίο εμείς θέλουμε να αρχίσουμε την σεζόν. Ωστόσο η Mercedes εξακολουθεί να είναι μια νικητήρια ομάδα, με ένα γκρουπ ατόμων που έχουν κερδίσει πολλά πρωταθλήματα. Επομένως πιστεύω σε αυτούς για το καλύτερο αποτέλεσμα“.

Για την σιγουρία και την ανυπομονησία που έχουν τόσο ο Hamilton όσο και ο Russell, ο Hamilton ανέφερε τα εξής:

Δεν θα χρησιμοποιούσα τώρα αυτά τα λόγια. Ωστόσο πιστεύω ότι όλοι όσοι πέρασαν αυτό το τριήμερο των δοκιμών, ξέρουν σε ποια θέση βρίσκονται και με ποια εργαλεία πρέπει να δουλέψουν. Επομένως είναι φυσικό που έχουμε σε αυτό το σημείοέχοντας πολύ καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων που είναι μπροστά μας“.

Hamilton

Νομίζω ότι περάσαμε μερικές πολύ καλές μέρες αφομοίωσης των δεδομένων. Ήμουν σε συσκέψεις με την ομάδα κάθε μέρα. Ήταν πραγματικά μια βαθιά κατάδυση στα δεδομένα που λάβαμε. Όλοι στην Mercedes εργάζονται τόσο σκληρά για να βεβαιωθούν ότι θα φτάσουμε εδώ όσο καλύτερα προετοιμασμένοι μπορούμε από τις πληροφορίες που έχουμε. Έχουμε ακόμα μια πρόκληση, μια καλή πρόκληση μπροστά μας“.

Και κατέληξε ο Hamilton λέγοντας χαρακτηριστικά:

Όσον αφορά τα πράγματα που έχουμε εδώ, έχουμε μια νέα αεροτομή που θα δοκιμάσουμε, η οποία ελπίζουμε ότι θα ταιριάζει περισσότερο σε αυτή την πίστα. Δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει τα πάντα, αλλά ελπίζω ότι θα μας ωθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση“.

Έχουμε σίγουρα πολύ καλύτερη κατανόηση του πού πρέπει να τοποθετήσουμε το μονοθέσιο και στο ποιές είναι οι αδυναμίες του. Αυτά δεν θα διορθωθούν αυτή τη στιγμή. Αλλά οι άνδρες και οι γυναίκες πίσω στο εργοστάσιο επικεντρώνονται στο να φτάσουν εκεί το συντομότερο δυνατό“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS